السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات الكبده لبنهارده جيبالكم طريقة عمل كبدة العيد عشان تفطروا بعد الدبح وتعتبر الكبده من الاكلات المحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واطعم كبده سهله وسريعه يارب تنال اعجابكم
المقادير: 1/2 كيلو بدة ضاني او جاموسي + بصله مفرومه +2 ملعقة كبيرة سمن +مقدار ملح وفلفل اسود وبهارات
التحضير: تقطع الكبدة مكعبات صغيرة او حسب رغبتك
الطبخ: 1-
- يقدح السمن في قدر ثم تضاف الكبدة المقطعة له وتقلب لنصف دقيقة على نار عالية.
2- تضاف البصلة المفرومة والملح والفلفل والبهارات وتخفض النار حتى تنضج الكبدة والبصل.
3- يحشى الخبز الافرنجي (الفينو) بالكبدة الساخنة مع سلطة الطحينة.
ملاحظات: تفضل الكبدة ان تكون طازجة
يمكن اضافة الكلاوي والقلب للكبدة