السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انهاردة اخواتى واخوانى اعضاء وزوار منتديات نجوم مصرية جبتلكم معايا طريقة عمل كفتة الحاتى كلنا بنشم ريحتها فى المطاعم كدا واحنا معديين نفرفر على طول ونروحلها واحنا مش عارفين معمولة ازاى ولا باى شكل ولا فيها ايه مع ان الحكاية سهلة وبسيطة خالص
وممكن نعملها فى بيتنا بسهولة تعالو مع بعض نشوف طريقة عمل كفتة الحاتى فى البيت بكل سهولة
طبعا هنشوف المقادير مع بعض الاول
هنحتاج
نصف كيلو لحم ضانى
نصف كيلو لحم بقرى
بصلة كبيرة
معلقتين صغيرين ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة:
1 - تُقشر البصلة وتُقطع إلى 8 أجزاء، ونحطها فى الكبة ونفرمها ناعم اوى عشان ميتها تنزل
2 -نصفى البصلة بمصفاة ضيقةفى بولة غويطة، ونضغط عليها اوى ونطلع المية منها
3 - يُحفظ ماء البصل لإستعماله عند تَشكيل الكفتة.
4 -نحط البصلة فى الكبة، وتضاف إليها مكعبات لحم الضأن والبقرى والملح والفلفل، وتُخفق المكونات حتى تُفرى جيداً وتصبح أشبه بالعجين الناعم.
5 -نحط الخليط فى التلاجة عشان زى ما بيقولوا يشمع
6 - تُغمر أسياخ اللحم الخشبية فى كمية من الماء وتترك بها لمدة 30 دقيقة، ثم تُصفى وتُجفف جيداً بمنشفة نظيفة.
7 - يُخرج خليط اللحم من البراد، ويُغمس كف اليد فى ماء البصل، ويؤخذ به كرة متوسطة الحجم من اللحم، وتُمدد على أحد الأسياخ الخشبية بإستعمال أصابع اليد على هيئة إسطوانة طويلة تُغطى ¾ طول السيخ.
8 - تُسخن الشواية الخارجية على الفحم، أو الشواية المنزلية على نار أعلى من المتوسط.
9 - تُرص أسياخ الكفتة على الشواية، مع الإستمرار فى تََقليب الأسياخ بالتتابع على الشواية لمدة 3 دقائق متواصلة أو حتى تتماسك الطبقة الخارجية من أصابع الكفتة ولا تتفتت أثناء الشواء.
10- تترك أسياخ الكفتة على الشواية لمدة 7 دقائق أو حتى تستوى كويس مع تَقليبها على أحد الجوانب من وقت إلى آخر.
11- تُرفع أسياخ الكفتة من على الشواية، وتُرص فى طنجرة ويُحكم إغلاقها، وتترك لمدة 10 دقائق، ثم تُرص فى صحن التقديم، وتقدم مع العيش والطحينة والسلطات
انهاردة اخواتى واخوانى اعضاء وزوار منتديات نجوم مصرية جبتلكم معايا طريقة عمل كفتة الحاتى كلنا بنشم ريحتها فى المطاعم كدا واحنا معديين نفرفر على طول ونروحلها واحنا مش عارفين معمولة ازاى ولا باى شكل ولا فيها ايه مع ان الحكاية سهلة وبسيطة خالص
وممكن نعملها فى بيتنا بسهولة تعالو مع بعض نشوف طريقة عمل كفتة الحاتى فى البيت بكل سهولة
طبعا هنشوف المقادير مع بعض الاول
هنحتاج
نصف كيلو لحم ضانى
نصف كيلو لحم بقرى
بصلة كبيرة
معلقتين صغيرين ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة:
1 - تُقشر البصلة وتُقطع إلى 8 أجزاء، ونحطها فى الكبة ونفرمها ناعم اوى عشان ميتها تنزل
2 -نصفى البصلة بمصفاة ضيقةفى بولة غويطة، ونضغط عليها اوى ونطلع المية منها
3 - يُحفظ ماء البصل لإستعماله عند تَشكيل الكفتة.
4 -نحط البصلة فى الكبة، وتضاف إليها مكعبات لحم الضأن والبقرى والملح والفلفل، وتُخفق المكونات حتى تُفرى جيداً وتصبح أشبه بالعجين الناعم.
5 -نحط الخليط فى التلاجة عشان زى ما بيقولوا يشمع
6 - تُغمر أسياخ اللحم الخشبية فى كمية من الماء وتترك بها لمدة 30 دقيقة، ثم تُصفى وتُجفف جيداً بمنشفة نظيفة.
7 - يُخرج خليط اللحم من البراد، ويُغمس كف اليد فى ماء البصل، ويؤخذ به كرة متوسطة الحجم من اللحم، وتُمدد على أحد الأسياخ الخشبية بإستعمال أصابع اليد على هيئة إسطوانة طويلة تُغطى ¾ طول السيخ.
8 - تُسخن الشواية الخارجية على الفحم، أو الشواية المنزلية على نار أعلى من المتوسط.
9 - تُرص أسياخ الكفتة على الشواية، مع الإستمرار فى تََقليب الأسياخ بالتتابع على الشواية لمدة 3 دقائق متواصلة أو حتى تتماسك الطبقة الخارجية من أصابع الكفتة ولا تتفتت أثناء الشواء.
10- تترك أسياخ الكفتة على الشواية لمدة 7 دقائق أو حتى تستوى كويس مع تَقليبها على أحد الجوانب من وقت إلى آخر.
11- تُرفع أسياخ الكفتة من على الشواية، وتُرص فى طنجرة ويُحكم إغلاقها، وتترك لمدة 10 دقائق، ثم تُرص فى صحن التقديم، وتقدم مع العيش والطحينة والسلطات