مفيش حد مش بيحب يشترى الكفتة من عند الحاتى عشان بيبقى طعمها حلو اوى طبعا الكل هيقول ادى العيش لخبازة و انا معاكى ادى العيش لخباذة ولكن يمكنك عمل بعض الخطوات البسيطة و هيبقى طعم الكفتة بظبط زى الحاتى ياقمرات طيب يلا نعرف الطريقة و كمان المقادير
المقادير بتاعة الكفتة المشوية
كيلو لحمة مفرومة فرم ناعم
3 بصلات كبار
حزمتين بقدونس
معلقة سمنة سائلة
كوب بقسماط مطحون
بيضتين
ملح و فلفل و بهارات كفتة مشوية هى اسمها كده
رشة قرفة
فحمة
الطريقة
توضع كل المكونات على البعض و اعجنيهم جيدا و يمكنك وضعها فى الكبة و خلطها مع بعض
ثم عمل الكفتة على السيخ ثم نزعها من السيخ و ضعيها فى الصينية المدهونة بقليل من الزيت
وادخليها الفرن وعند خروجها تكونى مسخنة الفحمة اوى اوى
رصى الكفتة فى الطبق ثم ضعى قطعة ورق المونيوم وضعى الفحمة فيه ثم سخنى ملعقة السمن و ضعيها على الفحم و غطى طبق الكفتة بسرعة عشان الريحة تشبع كويس
و بالهنا و الشفا يمكنك قديم الكفتة مع البطاطس المحمرة المقرمشة وسلطة الزبادى

المقادير بتاعة الكفتة المشوية
كيلو لحمة مفرومة فرم ناعم
3 بصلات كبار
حزمتين بقدونس
معلقة سمنة سائلة
كوب بقسماط مطحون
بيضتين
ملح و فلفل و بهارات كفتة مشوية هى اسمها كده
رشة قرفة
فحمة
الطريقة
توضع كل المكونات على البعض و اعجنيهم جيدا و يمكنك وضعها فى الكبة و خلطها مع بعض
ثم عمل الكفتة على السيخ ثم نزعها من السيخ و ضعيها فى الصينية المدهونة بقليل من الزيت
وادخليها الفرن وعند خروجها تكونى مسخنة الفحمة اوى اوى
رصى الكفتة فى الطبق ثم ضعى قطعة ورق المونيوم وضعى الفحمة فيه ثم سخنى ملعقة السمن و ضعيها على الفحم و غطى طبق الكفتة بسرعة عشان الريحة تشبع كويس
و بالهنا و الشفا يمكنك قديم الكفتة مع البطاطس المحمرة المقرمشة وسلطة الزبادى
