السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
كل عام وانتم بخيرانهاردة جبتلكم معايا طريقة عمل الكبدة بطريقة لذيذة جدا وبسيطة ومش مكلفة خالص
اول حاجة هنتكملم مع بعض عن الكبدة طبعا الكبدة دى بنجبهازى محنا عاوزين او حابين يعنى ممكن كبدة خرفان او جاموسى او بقرى زى ما تحبوا
وممكن نستخدم ف الاكلة دى مش الكبدة بس ممكن كلاوى او قلب او حلويات زى ما تحبوا
هنبتدى بالمقادير وزى منتو شايفين فى هنحتاج لـــ
بصل
فلفل اخضر(وممكن الوان)
وتوم مفروم
فلفل حار (حسب الرغبة)
وطبعا الكبدة
ملح وفلفل
وزيت
اول خطوة فى التحضير هيا
هنجيب طاسة ونضع فيها الزيت ويسخن كويس اوى وعلى نار عالية نشوح الكبدة ونحمرها زى ما نحب اللون
يعنى عاوزينها متحمرة اوى دهبى براحتكم
الخطوة التانية وهيا بتتشوح فى الاخر هنضيف التوم ليها زى مانتو شايفين فى بس التوم مش باين اوى
طبعا الكبدة بتحتاج توم بكترة بس انا حطيت فصين متوسطين يعنى حسب رغبتكم
الخطوة التالتة بعد ما ريحة التوم تبتدى تطلع بس هضيف البصل على طول اوعوا تسيبوا التوم يتحمر زى مانتوا شايفين كدا
الخطوة الرابعة بعد ما البصل اتشوح كويس بضيف الملح والفلفل والسبع بهارات
واهدى النار خالص واغطيها تستوى مع بعضها لو احتاجت مية بسيط خالص بنضفلها ونخى بالنا عشان ما تتحرقش مننا
بعد كدا فى الاخر خالص بنحط الفل الاخضر ا الالوان لمدة دقيقة واحدة من غير ما نغطيها يدبل خفيف اوى
واخر خطوة معانا هيا هنقدمها طبعا زى ما نحب
هيا بتتقدم ان شاء الله مع سلطة الزبادى والعيش او زى ما تحبو
يارب الوصفة تكون عجبتكم وتنال رضاكم اشوفكم فى وصفات جديدة ان شاء الله تانى من مطبخى
كل عام وانتم بخيرانهاردة جبتلكم معايا طريقة عمل الكبدة بطريقة لذيذة جدا وبسيطة ومش مكلفة خالص
اول حاجة هنتكملم مع بعض عن الكبدة طبعا الكبدة دى بنجبهازى محنا عاوزين او حابين يعنى ممكن كبدة خرفان او جاموسى او بقرى زى ما تحبوا
وممكن نستخدم ف الاكلة دى مش الكبدة بس ممكن كلاوى او قلب او حلويات زى ما تحبوا
هنبتدى بالمقادير وزى منتو شايفين فى هنحتاج لـــ
بصل
فلفل اخضر(وممكن الوان)
وتوم مفروم
فلفل حار (حسب الرغبة)
وطبعا الكبدة
ملح وفلفل
وزيت
اول خطوة فى التحضير هيا
هنجيب طاسة ونضع فيها الزيت ويسخن كويس اوى وعلى نار عالية نشوح الكبدة ونحمرها زى ما نحب اللون
يعنى عاوزينها متحمرة اوى دهبى براحتكم
الخطوة التانية وهيا بتتشوح فى الاخر هنضيف التوم ليها زى مانتو شايفين فى بس التوم مش باين اوى
طبعا الكبدة بتحتاج توم بكترة بس انا حطيت فصين متوسطين يعنى حسب رغبتكم
الخطوة التالتة بعد ما ريحة التوم تبتدى تطلع بس هضيف البصل على طول اوعوا تسيبوا التوم يتحمر زى مانتوا شايفين كدا
الخطوة الرابعة بعد ما البصل اتشوح كويس بضيف الملح والفلفل والسبع بهارات
واهدى النار خالص واغطيها تستوى مع بعضها لو احتاجت مية بسيط خالص بنضفلها ونخى بالنا عشان ما تتحرقش مننا
بعد كدا فى الاخر خالص بنحط الفل الاخضر ا الالوان لمدة دقيقة واحدة من غير ما نغطيها يدبل خفيف اوى
واخر خطوة معانا هيا هنقدمها طبعا زى ما نحب
هيا بتتقدم ان شاء الله مع سلطة الزبادى والعيش او زى ما تحبو
يارب الوصفة تكون عجبتكم وتنال رضاكم اشوفكم فى وصفات جديدة ان شاء الله تانى من مطبخى