السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الزبيب من الحاجات الى بنحتاجها كتير فى مطبخنا فى عمل الحلويات وفى بعض الاكلات وعشان نشتريه بيبقى شوية مكلف
وكمان مش مضمون اذا كان نضيف او لا فعشان كدا انا انهاردة جبتلكم طريقة عمله
المكونات:
- 2 كيلو عنب أبيض (بناتى).
- 1 ملعقة صغيرة عصير ليمون.
- 1 ملعقة صغيرة بيكربوناتو
الطريقة
نغسل العنب كويس اوى ونفرطه من غير ما نسيب فيه اى حاجة من العناقيد
بعد كدا نحطه فى مصفة لحد ما يتصفى كويس من المية
نجيب حلة كبيرة ونمليها مية ونسيبها لما تسخن ومتغليش ونحط الليمون والبيكربوناتو
ونسيبها لحد ما تغلى
وبعدين نحط العنب لمدة دقيقة مع التقليب المستمر وبعدين ننشله بمصفة ونصفيه كويس اوى من المية ونفرده على صينية ونشفه بورق المطبخ
وبعدين نجيب صينية تانية ونحط عليها فوطة نضيفة ونحط عليها العنب
ونغطيها بفوطة تانية ناشفة ونسيبها فى الغرفة مع التقليب على طول
لحد ما تنشف على الاخر
تُغطى صينية العنب بقطعة من (الشاش)، وتترك فى مكان متجدد الهواء ولكن غير مباشر للشمس حتى لا يصبح لون الزبيب داكناً جدا
يقلب الزبيب فى الصينية مرتين فى اليوم من 10 إلى 15 يوم أو حتى يجف تماماً ويصبح ذهبى اللون، ثم يُعاد تغطيته مرة أخرى فى كل مرة.
لما يكون جاهز نحطه فى برطمانات ونعينه فى الثلاجه او الفريزر
الزبيب من الحاجات الى بنحتاجها كتير فى مطبخنا فى عمل الحلويات وفى بعض الاكلات وعشان نشتريه بيبقى شوية مكلف
وكمان مش مضمون اذا كان نضيف او لا فعشان كدا انا انهاردة جبتلكم طريقة عمله
المكونات:
- 2 كيلو عنب أبيض (بناتى).
- 1 ملعقة صغيرة عصير ليمون.
- 1 ملعقة صغيرة بيكربوناتو
الطريقة
نغسل العنب كويس اوى ونفرطه من غير ما نسيب فيه اى حاجة من العناقيد
بعد كدا نحطه فى مصفة لحد ما يتصفى كويس من المية
نجيب حلة كبيرة ونمليها مية ونسيبها لما تسخن ومتغليش ونحط الليمون والبيكربوناتو
ونسيبها لحد ما تغلى
وبعدين نحط العنب لمدة دقيقة مع التقليب المستمر وبعدين ننشله بمصفة ونصفيه كويس اوى من المية ونفرده على صينية ونشفه بورق المطبخ
وبعدين نجيب صينية تانية ونحط عليها فوطة نضيفة ونحط عليها العنب
ونغطيها بفوطة تانية ناشفة ونسيبها فى الغرفة مع التقليب على طول
لحد ما تنشف على الاخر
تُغطى صينية العنب بقطعة من (الشاش)، وتترك فى مكان متجدد الهواء ولكن غير مباشر للشمس حتى لا يصبح لون الزبيب داكناً جدا
يقلب الزبيب فى الصينية مرتين فى اليوم من 10 إلى 15 يوم أو حتى يجف تماماً ويصبح ذهبى اللون، ثم يُعاد تغطيته مرة أخرى فى كل مرة.
لما يكون جاهز نحطه فى برطمانات ونعينه فى الثلاجه او الفريزر