بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات الكفته المصريه النهارده اختكم وحبيبتكم العسوله داليا جيبالكم اطعم واسهل طريقه لعمل الكفته وتعتبر الكفته من الاكلات المحبوبه والمفضله لدى الكبار والصغار والتى لها قيمه غذائيه عاليه جدا واليكم اجمل واسهل واسرع طريقه لعمل الكفته المصريه بالخطوات والصور من مطبخى يارب تنال اعجابكم ورضاكم
المكونات
لحم مفروم
3 بصلة
6 طماطم
ملح - فلفل اسمر
- توابل - كمون - وكزبره ناشفه
وتوم مفرى- وشبت وبقدونس
كوب ارز مطحون
4 ملاعق سمنه
الطريقه
يفرم اللحم جيدا
نغسل الارز ونطحنه ثم نضعه على اللحمه المفرومه
وتفرم بصلة و تضاف الى اللحم ثم الملح و الفلفل و التوابل والكزبره والشبت والبقدونس والتوم المفرى
ونضيف ملعقتين كبيره سمنه
ودى كل المكونات مع بعضها
ونعجنهم كويس جدا لحد ما كل المكونات تتماسك
ثم نقطعهم اصابع كالتالى
ثم ندخل الصنيه الفرن لحد ما تحمر وده شكلها بعد ما تستوى
وبعدين نيجى بقا للتقليه وهى كالتالى
نضع معلقتين سمنه كبيره ونضع عليها باقى البصل المفروم ونشوحهم لحد ما يصفروا
ثم نعصر الطماطم ونضيفها عليهم بعد ان تصفر البصل
ثم نقلب حتى تتسبك التقليه ونضع عليها الكفته كالتالى
ثم نزودها بشربه او بميه لو مكنش عندك شوربه ونغطيها لحد ما تغلى يعنى حوالى 10 دقائق ونطفى عليها وبالف هنا
وممكن نسيبى كام صابع كفته للى بيحبه يأكله محمر مع الارز
وبالهنا والشفا