السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات الحواوشى النهارده جيبالكم طريقه عمل الحواوشى من مطبخى الخاص رووووعه ويعتبر الحواوشى من الاكلات المغذيه والمفضله لدى الكبار والصغار واليكم اجمل طعم حواوشى من مطبخى بالخطوات والصور يارب يعجبكم
المقادير
1/2 كيلو لحم مفروم
3 بصلات
1 طماطمية كبيرة
2 فلفل رومى
التوابل : ملح و فلفل و بهارت و توم بودرة
الطريقة
نجيب كل المقادير ماعادا اللحمة و على الكبة بس ضربة وسط متخلهمش سايل
و نجيب اللحمة
و تظيف عليها المقادير السابقة
ممكن تحشى على طول بس الافضل سبيهم ساعة كده
انا عملت رغيف من غير شطة و بعد كده زوت الشطة
و نبدا نحشى
ممكن رغيف كامل او انصاص انا عملت الاتنين
وده النص
وده الرغيف الكامل
و نبدا نلفهم بورق فويل او روق زبدة
و هنا بقى اول نقطة اللى بتخلى الحواوشى بتاعك مميز
انك تدهنى الورق فويل سمن بلدى
وده بعد لفه
و ترصهم فى الفرن و يكون الفرن متسخن مقبل ما ندخله
و نسيبه لاحد ما يستوى احنا بحبه محمص شوية بس لو بتحبه طرى متحطهوش على الصاجة الى تحت كتير
و نيجى بقى للنقطة التانية اللى بتخلي الحواوشى مميز
انك بعد ما تطفى الفرن و قبل ما تطلعى الحواوشى
تجيبى ورقة بصلة و تحطى عليها سمن بلدى بلدى ها و عليها فحمة مولعة و هب جوه الفرن و اقفلى الفرن بسرعة اوووى و متفتحيش الفرت قبل 3 دقايق
ده صورة الفحمة بس ميش مولعة
و ده شكل الحواوشى بعد ما خلص
و عملت جنبه سلطة مقطعة كبير
و ده شكل التقديم