المقادير :
1-عدد 2 بيضة
2-عدد 4 كوب طحينة
3-عدد 4 بطاطس مسلوقة ( متوسطة ) ومقشراها
5-عدد 4 معالق كبيرة جبنة براميزان مبشورة ( او جبنة رومى )
6-ملح ( حسب الحاجة )
7-عدد 8 طماطم
8-بصل مفروم
الطريقة :
1-نهرس البطاطس تماما ونضع عليها الجبنة البرميزان المبشورة ( او الرومى المبشورة)
2-نضع الطحينة على الرخامة ونرش عليه الملح ونعمل حفره فى وسطة ونكسر فيها البيضتين
3-ونقلبها بالشوكه ووبعدين نحط الجبن والبطاطس المهروس ونعجنهم مع بعض
4-هنترك العجين على جنب حتى يخمر
5-نبدا نجهز فى الصوص وذلك عن طريق:
8 حبات طماطم نعمل فيها فتحة صغيرة سطحية بالسكين على شكل زائد ( + )
ونحطها فى ماء مغلى ونتركها حوالي ربع ساعه ونشيلها ونقشرها
ونضربها في الخلاط حتى تصبح عصير ناعم بدون كتل
وبعدين في مقلاه نحط شوية زيت زيتون + زيت نباتي
ونضيف عليه البصل المفروم وفص ثوم صغير ونتركهم ليذبل البصل
ونضيف عليه عصير الطماطم ونسيبة على النار شوية
بعدين نضيف عليه مكعبين ماجي خضار وبهارات وكوب ماء
ونتركه على النار يغلي وننزل بالريحان
ناخذ جزء من العجينه ونفرده بشكل طولي ونقطعه قطع صغيره بالسكين
نغلي مقدار من الماء ونحط فيه الملح ونضيف حبات النيوكي
ونستنى بس تبدي ترتفع على وجه الماء يبقى استوت وبقت جاهزه
نشيلها وعلى طول نحطها في الصوص مباشره
ونسيبها في الصوص دقيقتين تتشرب به ونغرفها على طول في صحن التقديم ونرش عليها البرميزان ونزينها بالريحان
واليكم الفيديو مع تمنياتى بمشاهدة ممتعة
وبالهنا والشفاة