بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات الكبد والقوانص النهارده اختكم وحبيبتكم العسولة داليا جيبالكم احلى طبق كبد وقوانص وتعتبر هذه الاكلة من الاكلات المغذيه والمفضله والمحبوبه لدى المستهلك واليكم اجمل واحلى واطعم طريقه لعمل طبق الكبد والقوانص بالخطوات والصوريارب تنال اعجابكم ورضاكم
المقادير
كيلو كبد وقوانص وقلب
2 بصلة كبيرة
ملعقة سمن
ملح / فلفل / بهار
خل
الطريقه
اول حاجة ننظف الكبد والقوانص وننقعها في شوية خل وميه علشان الزفارة وبدعكها بملح ويا سلام لو تقطعي عليها بصلة صغيرة وتعصرى ليمونة بتبقي تحفة
انت بتمسكي القنصة وتتأكدى انها نظيفة ونشيل الدهون الزيادة اللي حواليها والفرارجي بيكون مزود جزء من معدة الفراخ معاها علشان يزود الوزن الجزء ده يتشال ويترمي خلي القنصة بس بدون زيادات
والقلب افتحيه بيكون جواه دم شيليه واشطفي القلب كويس
والكبدة اتأكدى ان الفرارجي شال المرارة بتكون في نصف الكبدة لو مشالهاش شيليها بالراحة واوعي تتفتح منك علشان متمررش الكبدة والأكل
خلصنا كده تنظيف الكبد والقوانص ننقعها بقي في الخل او الملح او البصل زى ما تحبي انا عن نفسي بحب البصل والليمون
بعد كده نقسم كل حاجة لوحدها
وبعدين نجيب البصل ونقطعه بالشكل ده
ونسخن السمنة ونضع البصل ونقلب تقلبتبن
وبعدين نضيف القوانص وكمان تقلبتين ونضيف القلب ونسيب الكبده خالص دلوقتي
حنلاقي القوانص نزلت الميه وشربتها ابدأ ازودلها الميه شوية بشوية مع التقليب
لحد ما تقريبأ تستوى نضيف ليها الملح والفلفل
وننزل بالكبدة فاكرينها اصلها مش بتاخد سوا يا دوب غلوتين وبتكون استوت
ونسيبها لما تشرب ميتها بيكون معاها شوية صوص صغيرين
لو عندك فلفل رومي او حامي ممكن تقطعي معاها بيكون حلو جداً
وبألف هنا وشفا
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات الكبد والقوانص النهارده اختكم وحبيبتكم العسولة داليا جيبالكم احلى طبق كبد وقوانص وتعتبر هذه الاكلة من الاكلات المغذيه والمفضله والمحبوبه لدى المستهلك واليكم اجمل واحلى واطعم طريقه لعمل طبق الكبد والقوانص بالخطوات والصوريارب تنال اعجابكم ورضاكم
المقادير
كيلو كبد وقوانص وقلب
2 بصلة كبيرة
ملعقة سمن
ملح / فلفل / بهار
خل
الطريقه
اول حاجة ننظف الكبد والقوانص وننقعها في شوية خل وميه علشان الزفارة وبدعكها بملح ويا سلام لو تقطعي عليها بصلة صغيرة وتعصرى ليمونة بتبقي تحفة
انت بتمسكي القنصة وتتأكدى انها نظيفة ونشيل الدهون الزيادة اللي حواليها والفرارجي بيكون مزود جزء من معدة الفراخ معاها علشان يزود الوزن الجزء ده يتشال ويترمي خلي القنصة بس بدون زيادات
والقلب افتحيه بيكون جواه دم شيليه واشطفي القلب كويس
والكبدة اتأكدى ان الفرارجي شال المرارة بتكون في نصف الكبدة لو مشالهاش شيليها بالراحة واوعي تتفتح منك علشان متمررش الكبدة والأكل
خلصنا كده تنظيف الكبد والقوانص ننقعها بقي في الخل او الملح او البصل زى ما تحبي انا عن نفسي بحب البصل والليمون
بعد كده نقسم كل حاجة لوحدها
وبعدين نجيب البصل ونقطعه بالشكل ده
ونسخن السمنة ونضع البصل ونقلب تقلبتبن
وبعدين نضيف القوانص وكمان تقلبتين ونضيف القلب ونسيب الكبده خالص دلوقتي
حنلاقي القوانص نزلت الميه وشربتها ابدأ ازودلها الميه شوية بشوية مع التقليب
لحد ما تقريبأ تستوى نضيف ليها الملح والفلفل
وننزل بالكبدة فاكرينها اصلها مش بتاخد سوا يا دوب غلوتين وبتكون استوت
ونسيبها لما تشرب ميتها بيكون معاها شوية صوص صغيرين
لو عندك فلفل رومي او حامي ممكن تقطعي معاها بيكون حلو جداً
وبألف هنا وشفا