السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا وسهلا بكل الاعضاء وزوار متنتدى نجوم مصريه الكرام النهارده اختكم داليا جيبالكم طريقه روعه ولذيذه لعمل القرنبيط من مطبخى بالخطوات والصور ويعتبر القرنبيط من الاكلات الستويه اللذيذه والمغذيه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واسهل واسرع طريقه لعمل القرنبيط بخطوات سهله وبسيطه ويارب تنال اعجابكم ورضاكم
المكونات:-
قرنبيطة متوسطة
4 بيضات
كوب لبن
4 ملاعق دقيق
خضرة محشي ( شبت كسبرة خضرا بقدونس )
ملح / فلفل / كمون / كسبرة / بهار
ملعقة بيكنج باودر
زيت للتحمير
الطريقه:-
الاول جبت قرنبيطة متوسطة ونقعتها في المية والخل حوالي نصف ساعة
بعد كده جبت المية وحطيت فيها ملح وكمون وسيبتها لما غليت حطيت القرنبيط وسيبتها لما استوت صفيتها من الميه
وجريت علي الكيتشن وحطيت كوب لبن و 4 بيضات وحوالي 4 ملاعق دقيق وملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفة
وبهارات ملعقة بيكنج باودر وضربت كل ده مع بعض
وكنت جبت طبق كبير وغويط وحطيت فيه القرنبيط وهرسته كله بالعروق بتاعتها مش الوردات بس
ولو حسيتي ان العروق ناشفة شوية اضربيها في الكيتشن ضربة خفيفة
واعجني كل ده بالخليط اللي عملتيه وقطعي عليه خضرة محشي كسبرة وبقدونس وشبت
بعد كده سخني الزيت كويس وبالملعقة خدى من العجينة وحمرى بتبقي اقراص
ولما تتحمر طلعيها علي ورق تنشيف
والكمية طلعت كتير جداً انا اخدت علي قد اليوم والباقي خفظتة في الفريزر يعملي كمان اكلتين
تحطى الخليط في الكيس وتمسكي الكيس من فوق كده
وتخبطيه علشان يفرغ الهوا وبعد كده تقفلي الكيس وعلي الفريزر
اهلا وسهلا بكل الاعضاء وزوار متنتدى نجوم مصريه الكرام النهارده اختكم داليا جيبالكم طريقه روعه ولذيذه لعمل القرنبيط من مطبخى بالخطوات والصور ويعتبر القرنبيط من الاكلات الستويه اللذيذه والمغذيه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واسهل واسرع طريقه لعمل القرنبيط بخطوات سهله وبسيطه ويارب تنال اعجابكم ورضاكم
المكونات:-
قرنبيطة متوسطة
4 بيضات
كوب لبن
4 ملاعق دقيق
خضرة محشي ( شبت كسبرة خضرا بقدونس )
ملح / فلفل / كمون / كسبرة / بهار
ملعقة بيكنج باودر
زيت للتحمير
الطريقه:-
الاول جبت قرنبيطة متوسطة ونقعتها في المية والخل حوالي نصف ساعة
بعد كده جبت المية وحطيت فيها ملح وكمون وسيبتها لما غليت حطيت القرنبيط وسيبتها لما استوت صفيتها من الميه
وجريت علي الكيتشن وحطيت كوب لبن و 4 بيضات وحوالي 4 ملاعق دقيق وملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفة
وبهارات ملعقة بيكنج باودر وضربت كل ده مع بعض
وكنت جبت طبق كبير وغويط وحطيت فيه القرنبيط وهرسته كله بالعروق بتاعتها مش الوردات بس
ولو حسيتي ان العروق ناشفة شوية اضربيها في الكيتشن ضربة خفيفة
واعجني كل ده بالخليط اللي عملتيه وقطعي عليه خضرة محشي كسبرة وبقدونس وشبت
بعد كده سخني الزيت كويس وبالملعقة خدى من العجينة وحمرى بتبقي اقراص
ولما تتحمر طلعيها علي ورق تنشيف
والكمية طلعت كتير جداً انا اخدت علي قد اليوم والباقي خفظتة في الفريزر يعملي كمان اكلتين
تحطى الخليط في الكيس وتمسكي الكيس من فوق كده
وتخبطيه علشان يفرغ الهوا وبعد كده تقفلي الكيس وعلي الفريزر