بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات السمك النهارده اختكم وحبيبتكم العسولة داليا جيبالكم صوابع السمك الفيليه من مطبخى روعه ويعتبر السمك من الاكلات المغذيه جدا والمحبوبه والمفضله واليكم اجمل واطعم واسهل طريقه لعمل صوابع السمك يارب تنال اعجابكم
المقادير:
كيلو سمك فيلية
بقسماط ودقيق
بهارات مشكلة(توم بودر-كزبرة-كمون-فلفل اسود-هيل)
ملح
مية بصل
توم مفروم
خل
الطريقة:
تقطعي السمك الفيلية صوابع بالطول
تنقعيها ساعه في البهارات المشكلة ومية البصل والخل والتوم
تخلطي الدقيق مع البقسماط
وتغلفي السمك بيهم وبعدين تقلية في زيت غزير على نار متوسطة
وتطلعية تحطية على ورق مناديل عشان يمتص الزيت الزيادة
عشان يطلع كده
وتقدمية مع رز السمك
مقاديرالارز:
نص كيلو رز مغسول
معلقة سكر
بصلة مقطعة صغيرة
شوربة او مية حسب الرغبة
شوية زيت او سمنة
الطريقة:
تحطي في حلة الزيت او السمنة وتحطي فية معلقة السكر
لحد ما ياخد اللون البني بس حاسب ليتحرق
تضيفي لية البصل وتقلبي لحد ما يدبل
تضيفي الارز وتحركي شوية بعدين تزودي المية والملح
وتغطية وتسيبية على نار هادية لمده20 دقيقة
وتطفي علية وتسيبية متغطي لمده 10 دقايق
بعدين تغرفية وبالهنا والشفا
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات السمك النهارده اختكم وحبيبتكم العسولة داليا جيبالكم صوابع السمك الفيليه من مطبخى روعه ويعتبر السمك من الاكلات المغذيه جدا والمحبوبه والمفضله واليكم اجمل واطعم واسهل طريقه لعمل صوابع السمك يارب تنال اعجابكم
المقادير:
كيلو سمك فيلية
بقسماط ودقيق
بهارات مشكلة(توم بودر-كزبرة-كمون-فلفل اسود-هيل)
ملح
مية بصل
توم مفروم
خل
الطريقة:
تقطعي السمك الفيلية صوابع بالطول
تنقعيها ساعه في البهارات المشكلة ومية البصل والخل والتوم
تخلطي الدقيق مع البقسماط
وتغلفي السمك بيهم وبعدين تقلية في زيت غزير على نار متوسطة
وتطلعية تحطية على ورق مناديل عشان يمتص الزيت الزيادة
عشان يطلع كده
وتقدمية مع رز السمك
مقاديرالارز:
نص كيلو رز مغسول
معلقة سكر
بصلة مقطعة صغيرة
شوربة او مية حسب الرغبة
شوية زيت او سمنة
الطريقة:
تحطي في حلة الزيت او السمنة وتحطي فية معلقة السكر
لحد ما ياخد اللون البني بس حاسب ليتحرق
تضيفي لية البصل وتقلبي لحد ما يدبل
تضيفي الارز وتحركي شوية بعدين تزودي المية والملح
وتغطية وتسيبية على نار هادية لمده20 دقيقة
وتطفي علية وتسيبية متغطي لمده 10 دقايق
بعدين تغرفية وبالهنا والشفا