ساعات كدا لما نكون مبنعرفش نعمل حاجات الطبخ الكبيرة بنبدأ بحاجات صغيرة يعنى مثلا لو جعانة بتروحى على الاندومى على طول بس احنا عارفين ان البهارات بتاعتها مضرة اوى
طيب حاجة بسيطة اوى بدل ما تغليها فى مية وبهارتها فى شوية شوربة فراخ عندك او اى شوربة
طيب جبتلكم انهاردة شوية وصفات ممكن تعملوها بالاندومى بس هتعجبكم اوى ولو عملتيها للضيوف مش هيشكوا للحظة ان دى اندومى
كيكة الاندومى
المقادير بتاعتها بسيطة اوى
3 كيس اندومى بدون بهارات
½ كوب جبنة صفراء مبروشة
كوب ونصف حليب سائل
نصف معلقة حبهان مطحون
4 بيضات مخفوقة
ثلاثة ارباع كوب حليب مكثف
نصف معلقة بيكنج بودر
ربع كوب زبدة
مقادير صلصة التوابل
تلات معالق سكر
معلقة فانيلا
ربع كوب حليب
نصف كوب زبدة
نصف كوب حليب مركز
ربع معلقة صغيرة عصير ليمون
لوز للزينة
الطريقة
توضع الزبدة في قدر ويضاف إليها الأندومي ثم ترفع من على النار مع التقليب المستمر إلى أن تصبح ذهبية اللون
يضاف الحليب والحليب المركز إلى يغلي ويشرب نصف كمية الماء ثم يوضع البيض ويقلب بعدما تبرد.
يضاف الهيل والجبن ويقلب جيداً.
يضاف البيكنج باودر
يدهن القالب بالزبدة من جميع الجهات ثم يضاف الخليط بالتساوي.
يوضع القالب في الفرن على نار متوسطة الحرارة مع وضع صينية بها ماء في قاع الفرن وتركها إلى أن تتجمد.
تحضر صلصة التوابل وتوضع جميع مقاديرها في مقلاة ثم يوضع على النار مع التقليب المستمر إلى أن تتجانس
توضع كيكة الأندومي في الصينية ويضاف إليها صلصة التوابل ثم تزين الكيكة باللوز وتقدم
طيب حاجة بسيطة اوى بدل ما تغليها فى مية وبهارتها فى شوية شوربة فراخ عندك او اى شوربة
طيب جبتلكم انهاردة شوية وصفات ممكن تعملوها بالاندومى بس هتعجبكم اوى ولو عملتيها للضيوف مش هيشكوا للحظة ان دى اندومى
كيكة الاندومى
المقادير بتاعتها بسيطة اوى
3 كيس اندومى بدون بهارات
½ كوب جبنة صفراء مبروشة
كوب ونصف حليب سائل
نصف معلقة حبهان مطحون
4 بيضات مخفوقة
ثلاثة ارباع كوب حليب مكثف
نصف معلقة بيكنج بودر
ربع كوب زبدة
مقادير صلصة التوابل
تلات معالق سكر
معلقة فانيلا
ربع كوب حليب
نصف كوب زبدة
نصف كوب حليب مركز
ربع معلقة صغيرة عصير ليمون
لوز للزينة
الطريقة
توضع الزبدة في قدر ويضاف إليها الأندومي ثم ترفع من على النار مع التقليب المستمر إلى أن تصبح ذهبية اللون
يضاف الحليب والحليب المركز إلى يغلي ويشرب نصف كمية الماء ثم يوضع البيض ويقلب بعدما تبرد.
يضاف الهيل والجبن ويقلب جيداً.
يضاف البيكنج باودر
يدهن القالب بالزبدة من جميع الجهات ثم يضاف الخليط بالتساوي.
يوضع القالب في الفرن على نار متوسطة الحرارة مع وضع صينية بها ماء في قاع الفرن وتركها إلى أن تتجمد.
تحضر صلصة التوابل وتوضع جميع مقاديرها في مقلاة ثم يوضع على النار مع التقليب المستمر إلى أن تتجانس
توضع كيكة الأندومي في الصينية ويضاف إليها صلصة التوابل ثم تزين الكيكة باللوز وتقدم