السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا وسهلا بكل اخواتى وحبايبى زوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق الفلراخ النهارده ختكم وحبيبتكم العسولة داليا جيبالكم طريقه روعه لعمل صدور الفراخ البانيه بطريقه مختلفه وتعتبر هذه الاكله من الفراخ من الاكلات المحبوبه والمفضله واليكم اسهل طريقه لعمل صدور الفراخ من مطبخى يارب تنال اعجابكم
المقادير:-
نصف كيلو صدور فراخ (بانية )
بصله متوسطة الحجم
نصف علبة ذبادى
قرن فلفل رومى
ملح + قليل من الكارى اذا وجد +فلفل اسمر (ممنوع لمرضى الكبد)
ملعقة كبيرة زيت ذرة +ماء مغلى
طريقة التحضير : بعد غسيل البانية بالماء والدقيق واليمون او الخل يتم بشر البصلة ثم يضاف الفلفل الاسمر والملح والفلفل الاخضر والكارى يضاف الخليط على البانية ويقلب جيدااا ثم ضيفى الذبادى ويقلب
طريقة الطهى: يوضع طاسة تيفال او نوفال كبيرة على النار ثم يوضع ملعقة الزيت ثم البانية وجزء من الخيط (المنقوع فيه) ثم ضيفى القليل من الماء المغلى حبه حبه اول ماتحسى انها استوت متضيفيش ميه سبيها تشرب ميتها خالص لحد مايبقى لون الخلطة مائل للبنى وقلبيها على الوجة التانى وضيفى نقطة مية عشان ياخد لون بنى وبلهنا والشفا ممكن تزينها بالبقدونس