السمك الفيليه هو السمك المخلى من العمود الفرى والاشواك وطبعا من المعوف ان السمك هو اكثر الاطعمه الصحيه التى يتناولها الانسان وتأتى فى المرتبه الاولى بنا تحويه من بروتينات واملاح يحتاجها الجسم كما انها خاليه من الدهون والكلسترول
لذا هى مفيده فى امراض كثيره
المقادير 1- كمية فيليه حسب الرغبه- 2 ملعقه كبيره زيت زيتون
شوية فصوص ثوم مدقوق - ملح - فلفل - لمونه
طريقة عمل سائل
الطريقه يخلط الزيت مع الثوم والملح والفلفل وتدهن به قطع الفيليه
تدهن الشوايه خفيفا بالزيت وتسخن جيدا ونشوى 3 دقايق لكل وجه ثم نهدى النار ونستمر فى الشواء لمدة نصف ساعه حسب الرغبه مع مراعاة تقليب السمك ودهنة بالسائل بعد الشواء يتحط فى طبق التقديم وتعصر عليه الليمونه وبالهنا