لكل اهل الشام وحبايبنا الى هناك انهاردة جبتلكم طريقة عمل التبولة الشامية بكل التنفاصيل بتاعتها
جبتهالكم بالفيديو فقط من نجوم مصرية التبولة طبعا كلنا عارفينها وفى ناس كتير حتى مش من الشام وبيحبوها واكتر كمان من المصريين عشان كدا جبتلكم الطريقة
المكونات
نصف طماطماية مقطعه صغير
تلتين كوب خس مقطع صغير
خيارية مكعبات صغيرة
بصلاية صغيرة مقطعة مكعبات صغيرة
بقدونس مفرووم
نعناع مفروم بالايد
معلقتين تلاتة من البرغل المنقوع ومتصفى
ملعقة كبيرة من عصير الليمون
ملعقة صغيرة من قشر الليمون
معلقتين كبار زيت زيتون
1/2ملعقة صغيره فلفل حلو (باربيكا )
ملح حسب الرغبه
طريقة العمل
نشوح البرغل فى زيت الزيتون ونسيبه يبرد
في وعاء نضع الطماطم والخس والبقدونس والخيار المقطع والبصل والبرغل ويقلب جيدا الي ان يختلطوا معا ويغطي ويوضع في الثلاجه الي حين التقديم وعند التقديم نقوم بوضع عصير الليمون ورشه زيت زيتون صغيره ويقلب ونضعها في طبق التقديم
وبالف هنا احلى تبولة
نصف طماطماية مقطعه صغير
تلتين كوب خس مقطع صغير
خيارية مكعبات صغيرة
بصلاية صغيرة مقطعة مكعبات صغيرة
بقدونس مفرووم
نعناع مفروم بالايد
معلقتين تلاتة من البرغل المنقوع ومتصفى
ملعقة كبيرة من عصير الليمون
ملعقة صغيرة من قشر الليمون
معلقتين كبار زيت زيتون
1/2ملعقة صغيره فلفل حلو (باربيكا )
ملح حسب الرغبه
طريقة العمل
نشوح البرغل فى زيت الزيتون ونسيبه يبرد
في وعاء نضع الطماطم والخس والبقدونس والخيار المقطع والبصل والبرغل ويقلب جيدا الي ان يختلطوا معا ويغطي ويوضع في الثلاجه الي حين التقديم وعند التقديم نقوم بوضع عصير الليمون ورشه زيت زيتون صغيره ويقلب ونضعها في طبق التقديم
وبالف هنا احلى تبولة