البازنجان من الخضروات التى تزرع اكثر من مره فى العام وله لون اسود لامه ومنه محمر اللون والحشو من الاكلات المحببه والجميله واليكم الطريقة
ك بازنجان من الاسود اللامع او الابيض واللى شكله زى اللى فى
كوب عصر طمطم
ماء وملح - ملعقة سمنه - ملىء 2 كوب رز - حزمة بقدونس - بهارات - 2 ملعة زيت
الطريقةيطرى البازنجان بفركه باليد صم تقطع الرأس
بالمقوره يقور البازنجان ويخلى القلب الدخل وتوضع الباذنجان فى ماء مملح
يصفى الباذنجان من الماء الملح ويحشى مكون الحشو وهى الارز ومفروم البقدونس والبهارات مخلوطين على النار مع الزيت ويترك جزء صغير فى الاعلى بدون حشو لانه الحشو يزيد فى الماء
يرص البازنجان المحشى فى اناءويوضع عليه عصير الطماطم وشوية ماء ويترك على النار للاستواء ونضع عليه ملعقة السمن بعد النضج
نضععه فى طبق التقديم ونقدمه وبالهنا