يمكنك التنوع فى تقديم الطعام و يمكنك تقديم الدجاج باكثر من طريقة حتى لا تمل افراد عائلتك من طريقة التقديم التقلدية فاكثرى من التنوع حتى لا يكره افراد عائلتك الطعام فيمكنك تقديم الفراخ مره مسلوقة و محمرة و مرة اخرى تكون مشوية ويمكنك حشوها بالفريك ومرة اخرى باالارز و يمكنك تقديمها محشية بالخضار و دى وصفة النهاردة فراخ محشية بالخضار
المكونات
فرخة متوسطة الحجم - عدد 2 كوسة مقطعة - عدد 1 جزرة - عدد 2 فلفلة مفرومة - عدد 2 بطاطس مقطعة مكعبات - عدد 2 طماطم مقطعة مكعبات - كوب بسلة - كوب ارز - بقدونس مقطع - بهارات ( فلفل - ملح - قرفة - كركم - حبهان - مستكة - زنجبيل - بهارات خاصة بالفراخ ) - كوب ماء - بصل مفروم - ثوم مفروم - كوب زيت ذرة - 200 جرام لحم مفروم
الطريقة
* اخلطى كل البهارات و قسميها الى قسمين القسم الاول ادعكى الفرخة بالداخل و الخارج بالبهارات
* ضعى الزيت فى طاسة و قومى بتشويح البصل ثم الثوم و ضعى عليه اللحم وقومى بالتشويح جيدا ثم ضعى الارز وقومى بالتقليب وقومى باضافة الماء وسوى الارز
* قومى بحشو الفراخ داخل الفرخة مع تجويف الفراخ ايضا
* قومى بوضع كل الخضار وتقليبة مع البهارات وقومى بوضعة تحت الفراخ ثم ضيفى من 2 : 3 كوب ماء وقومى بلف الصينية بورق الالمونيوم و زجها فى الفرن حوالى ساعة و نصف الى ساعتين
المكونات
فرخة متوسطة الحجم - عدد 2 كوسة مقطعة - عدد 1 جزرة - عدد 2 فلفلة مفرومة - عدد 2 بطاطس مقطعة مكعبات - عدد 2 طماطم مقطعة مكعبات - كوب بسلة - كوب ارز - بقدونس مقطع - بهارات ( فلفل - ملح - قرفة - كركم - حبهان - مستكة - زنجبيل - بهارات خاصة بالفراخ ) - كوب ماء - بصل مفروم - ثوم مفروم - كوب زيت ذرة - 200 جرام لحم مفروم
الطريقة
* اخلطى كل البهارات و قسميها الى قسمين القسم الاول ادعكى الفرخة بالداخل و الخارج بالبهارات
* ضعى الزيت فى طاسة و قومى بتشويح البصل ثم الثوم و ضعى عليه اللحم وقومى بالتشويح جيدا ثم ضعى الارز وقومى بالتقليب وقومى باضافة الماء وسوى الارز
* قومى بحشو الفراخ داخل الفرخة مع تجويف الفراخ ايضا
* قومى بوضع كل الخضار وتقليبة مع البهارات وقومى بوضعة تحت الفراخ ثم ضيفى من 2 : 3 كوب ماء وقومى بلف الصينية بورق الالمونيوم و زجها فى الفرن حوالى ساعة و نصف الى ساعتين