السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الى احلى سيدات فى منتديات نجوم مصريه هقدملكم النهارده اكله جديده فى سلسلة اكلات منال العالم وهى لقمة القاضى
ولقمة القاضى طبعا اكله مشهوره ومعروفه فى كافة بلدان الوطن العربى والكل بيحبها وبيختلف الجميع فى طريقة عملها
وانا هقدملكم طريقة منال العالم فى عمل لقمة القاضى وان شاء الله تجربوها وتعجبكم نشوف المقادير والطريقه مع بعض
المقادير :
2 كوب دقيق
4/1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة كبيرة نشا
1 ملعقة صغيرة خميرة فورية ناعمة
1 ملعقة صغيرة سكر
1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
1/4 1 كوب ماء
مقادير الشربات او الشيره:
2 كوب سكر
1 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة عصير ليمون طازج
2/1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
للقلي زيت ذرة
الطريقه :
اولا :
فى اناء عميق ضعى جميع المقادير واعجنيها بايدك او فى الخلاط لتتكون معك عجينه سائله تقريبا وبعدين غطى العجينه واتركيها فى مكان دافئ لمدة ساعتين لتخمر وبعد مرور الساعه الاولى قلبيها بخفه بمعلقه خشب وغطيها واتركيها ساعه تانى
ثانيا :
احضرى الشربات وضعيه فى طبق عميق ودعيه جانبا واحضرى طاسة التحمير وضعى بها مقدار من الزيت واتركي يسخن على نار متوسطه
ثالثا:
لتقطيع العوامه احضرى معلقه صغير واملائيها من العجين وضعيها فوق الزيت وانزليها باصبعك الابهام حتى تكون على شكل دائره متساويه وقطعى كافة العجين بهذا الشكل
رابعا :
حمرى العوامه حتى تصبح زهبية اللون وضعيها فى الشربات ثم فى طبق التقديم
وطبعا طريقة الشربات معروفه بتضعى جميع مقاديره على النار تغلى لمدة عشر دقايق وبعدين ترفعيه من النار وتضيفى الفانيليا وتتركيه يبرد قبل الاستخدام
دمتم بود