نتمنى ان تكونو فى صحه افضل ومتشوقين لوصفه جديده سهله و بسيطه للطبخ الفراخهتجددو بيها حياتكم انتو واسرتكم و تستمعو بيها
المره دى بنقدملكم وصفه سهله تقدرى تعمليها فى مطبخك بكل سهوله و بساطه و تغيرى و تجددى فى طعم الاكل ليكى و لاسرتك
هنقدم طريقه طبخ طينيه الفراخ بافرن بصلصة الطماطم اكله لذيذه و بتخلى الفراخ طعمها حلو قوى
[IMG]https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-hEMzCEm_nyI%2FUvipduSiqwI%2FAAAAAAAAAQg%2FfXh7v2oe 4es%2Fs1600%2F%25D8%25AF%25D8%25AC%25D8%25A7%25D8% 25AC.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=im age%2F*[/IMG]
المكونات
فرخه كامله مقطع الى 4 قطع
2 بصل متقطع شرايح
فصان توم مهروس
4-5 حبات طماطم مقشره و مبشورة
كوبايه زيت ذره
4 ملاعق سمن كبيره
2 حبات بطاطس متوسطه الحجم مقشره و مقطعه 8 قطع مكعبات او شرائح حسب الرغبه
4 قطع جزر مقشر و مقطع الى قطع سميكه
معلقة صغيرة صلصة طماطم
نص كوبايه دقيق
ملح حسب الرغبه
نص معلقه صغيره بابريكا
معلقة صغيرة فلفل اسود
نص كوبايه زتون اسود مخلى
للتتبيل :-
نص معلقه صغيره شطه
نص معلقه صغيره فلفل ابيض
نص معلقه صغيره فلفل اسود
ملح حسب الرغبه
3 معلقه كبيره صلصه طماطم
نص كوبايه خل
طريقة التحضير:-
تنضف الفرخه جيدا بالماء و الدقيق .
في وعاء، ضيفى الفلفل الأسود، الفلفل الأحمر، الفلفل الأبيض، الملح بحسب الرغبة، صلصه الطماطم والخلّ. ونقلبهم كويس.
يفتح الدجاج فاصل بين الجلد و اللحم ويوضع الخليط السابق بينهم مع دعك الفرخه بالكامل بالخليط ويصب المتبقى من الخليط عليها وتوضع فى طى الثلاجه ساعتين
نسخن كوبايه الزيت ونقلى فيه الفراخ و نقلبها لحد ما تتحمر من كل النواحى جيدا
نسخن السمن و نشوح فيه شرائح البصل لحد ما تذبل و نضيف الثوم ونقلب كويس
نحط قطع البطاطس والجزر ونوطى النار. ونغطّي الحله ونسيب الخضار تنضج لـ10 دقائق، ثم يقلب 3 دقائق
نضيفي الطماطم المبشورة وصلصه الطماطم، ونسيبها لحد متغلى الصلصه
نضع الزيتون فوق المكونات و نرش الدقيق و نضيف شوربه او ميه و الملح والفلفل الاسود و البابريكا ونسيبهم على نار خفيفه لحد ما تتقل الصلصه.
و نقدمه سخن و بالف هناء و شفاء