المكونات
بسكويت شاي سادة
حليب سايل
كوب ونص حليب نيدو
علبه قشطه
زبدة
باكو كريم كراميل ( ممكن تستغني عنه محستش بطعمه يعني )
علبه حليب نستله
جبنه ممكن جبنه كيري او اي نوع عادي
الطريقه:-
الطبقة الاولى
بسكويت الشاي
حليب
هنغمس البسكويت في الحليب ونرصه في الصانيه
انا حطيت هنا طبقتين من البسكويت المتغمس في الحليب
الطبقة التانية
حليب نيدو محموس
نجيب صانيه تيفال ونحط فيها الحليب ونقلب بمعلقه خشب على نار هاديه لحد ما لونه يتغير ويكون زي لون البسكويت المفروم كدا
( ممكن تستبدليه ببسكويت مفروم ناعم )
بنخلط النيدو المحموس مع المكونات اللي عملناها في الخلاط
اللي هي ( قشطه وزبدة ومعلقه بودرة كريم كراميل وممكن تستغني عن الكريم كراميل عادي جدا )
قلبت المكونات كويس جدا لحد ماتجانسوا
هنحط الطبقة التانيه اللي عملناها من شويه ونفردها كويس عالبسكويت
هنحط الطبقة التالته بسكويت متغمس في الحليب بردو حطيبت طبقتين بردو
نيجي للطبقة الرابعة
حليب نسلته وجبنه كيري
استخدمت حوالي تلات ارباع العلبه معاهم 7 حبات جبن كيري
هنخلط الجبنه مع الحليب النستله في الخلاط كويس جدا ونصبهم عالطبقه
وندخله الفرن من فوق بس
يادوب دقيقتين تلاته بس الوش يجمد شويه ويمسك لكن ميتحمرش
ونطلعه يهدى وندخله الفريزر يمسك شويه صغيره عشان يكون سهل في التقطيع
نيجي للتزيين
انا عملته على شكل ضومنة
شيكولاته خام وزبدة وحليب
وعندك بديل تاني
لو اتبقى شويه من خليط حليب النستله والجبنه حطي عليهم شويه كاكاو وزيني بيهم
نطلعه من الفريزر ونبتدي ننقط بعود سنان او بطرف سكينه ونعمله بالشكل دا على شكل ضومنه
مقطع جانبي طبعا اكلتها مع القهوة العربي واو بموت في القهوة مع الحلى
عايزة اؤولكوا انك ممكن تستخدمي اي مكونات عندك تحبيها وتعملي اي نوع تشيز كيك تحبيه بس تزيني بنفس الطريقة وتقديميه كدا
ملحوظة : الحلى دا دسم شويه لازم معاه قهوة عربي تكسره