السلام عليكم. طبعا كل اولادنا بيحبو ياكلو الشيبسى اللى بيتباع فى المحلات لاطعمته المختلفه و النكهات.
ومن خوفنا عليهم نفسنا نعملهم الحاجه دى فى البيت .
النهارده جبتلكم طريقه تقدرو بيها تعملو اى طعم شيبسى مطلوب فى البيت وهى طريقه سهله وبسيطه خالص. وتقدرى تجهزيها فى نص ساعه بس.
الطريقه دى صالحه لاى طعم مطلوب و فى اى وقت جربتى و مش نفعت ردى علينا و هنقولك الغلط فين.
نتمنى تجربوها و تعجب اولادكم
الطريقه لعمل الشيبسى المقرمش بطعم الخل :-
1 كوب خل
1 كيلو بطاطس (مقطعه شيبسى)
ملح (حسب رغبتك)
بهارات (حسب رغبتك)
الطريقه
تنقع البطاطس فى كوب الخل لمده ربع ساعه
يرش الملح والبهارات على شرائح البطاطس
نحط شرائح البطاطس فى صينينه و ندخلها الفرن لحد ما تبقى مقرمشه
عشان نعمل اى طعم تانى هننقع البطاطس فيه بدل الخل يعنى لو مثلا شطه و ليمون يبقى هننقع البطاطس فى كوب لمون عليه معلقه شطه لمده ربع ساعه و هكذا