التونة من اشهى الاكلات التى يحبها الجميع و يمكنك تقديمها باكثر من طريقة يمكنك عملها على هيئة سلطة و يمكنك عملها بضبط مثل عصاج اللحمة المفرومة و يمكنك وضع عليها يت و ليمون و تناولها على هيئة وجبة خفيفة و ايضا يمكنك استخدمها حين اتباعك حمية لتخفيض وزنك و يمكنك استخدامها فى السندوتشات فان التونة مليئة بالفيتامينات خاصة فيتامين اوميجا 3 طيب المشكلة ازاى نعمل التون فى البيت انا هقولك بكل سهولة ازاى تعملى التونة تعالوا يلى يابنوتات نجرب و نعرف الطريقة
المقادير او المكونات
احضرى ربع كيلو او سمكه من نوع اسمع روسى وده شكله
عصير ليمونتين
نصف كوب زيت نباتى
الطريقة
قومى بتنظيف السمكة جيدا و اقطعى راسها و زعانفها وقومى بوضعها فى الثلاجة حوالى ساعة
قطعى السمكة نصفين او ثلاثة حسب الرغبة قبل ما دخليها الثلاجة
عند خروجها نشطفها
نضعها فى الصينية و عليها نصف كوب من الماء ونصف كوب الزيت نغطيها جيدا
حاولى كل نصف ساعة ان تشوفيها عشان ماتنشفش منها المية
وعند نضوجها و اختبار نضوجها خذى قطعة لحم من عند السلسة لو لقتيها اتهرت فى يديكى يبقى التونة استوت
وبعدها قومى بصناعة احلى طبق تونة ليكى وعائلتك