المقادير
1 كوب دقيق
1 كوب ماء
ثلث كوب زيت
ذره ملح
1 ملعقه صغيره بكنج بودر
3 بيضات
ملعقه فانيليا
الحشو
كاستر
أو مهلبيه شيكولاته
للتزيين
صوص شيكولاته
1 كوب سكر
1 كوب لبن
4 ملاعق كبيره كاكاو خام
1 كوب زيت
الطريقه
تسخني الزيت علي النار تلت كوب زيت
تصبي فوقه كوب الماء حتي يغلي
تضعي الدقيق مع التقليب حتي يتكون عجينه مع الدقيق تضعي بذره الملح و البكنج
تتركيها لتبرد قليلا ثم تضعي البيض واحده واحده مع التقليب و تضعي الفانيليا مع البيض
تضعي العجينة في كيس و تفتحي فتحه صغيره اسفل الكيس و تشكلي العجينة علي شكل أصابع في صينيه مدهونه زيت تسخني الفرن و تخبزي للاكلير علي درجه حراره 180 حتي ينضج و يأخذ اللون الذهبي تخرجيه من الفرن يبرد ثم تفتحيه و تخرجي العجين الطري الذائد اللي جواه و تحشيه بالكاستر أو مهلبيه الشيكولاته
لتحضير صوص الشيكولاته الضربي السكر و اللبن و الكاكاو في الخلاط حتي يذوب الكاكاو و السكر تماماً ثم أضيفي كوب الزيت بالتدريج مع الضرب في الخلاط حتي يتخن و صبيه فوق الاكلير و ضعيه في الثلاجه حتي يمسك الصوص في الاكلير جيدا و بالهنا