من الاكلات التى لا يستغنى عنها فى وجباتنا وهى طبق يفضله الجميع وفى ملوخية سوريا وفى ملوخية لبنانى وتختلف كلا عن طريقة عمل الملوخية المصرية ويعتبر فاكهة المائدة وممكن سلطة ويحتوى على الكثير ن الفيتامينات والاملاح وطعم ومغذى ولكم اعضاء المنتدى طريقة سهلة لخرط الملوخية
وهى بعد ان نقطف اوراق الملوخية نغسلها وننصفيها من الماء ونتركها حتى تخلص من الماء نغلى كوب ماء ونضع وبع الغليان نضع به اوراق الملوخية ويغلى مرة واحة ونطفى النار ونضرب الملوخية فى الخلاط حتى نصل بها الى قوام مناسب ونكون مجهزين قليل من المرق المغلى فى وعاء الطبخ ونضيف الملوخية اليه ونقلب بهدوء حتى تمتزج مع الشوربة وتصبح نسيج واحد وفى نفس الوقت نتركها تغلى بهدوء لمدة دقيقة
بعد ذلك هاتى معلقة توم مفروم ناعم جدا ويضاف الثوم مع الكزبره الناشفة الناعمة والملح وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه وبعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا
ملحوظه مهمه جداجدا :-
وبعد غلوتين نطفى النار
ولا تغطى حلة الملوخية خالص الا بعد نص ساعة من طفى النار علشان تقعد لونها اخضر وجميل والرئحة الطبية خاصتها ودمتم بخير]
|