بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لكل عشاق الملوخيه النهارده جيبالكم طريقع عمل الملوخيه المصريه وتعتبر الملوخيه الخضراء من الاكلات المحبوبه والمفضله لدى المستهلك واليكم عمل الملوخيه بخطوات سهله وبسيطه وغير مكلفه يارب تنال اعجابكم
ملوخيه على الطريقه المصريه
اولا مكونات الشوربه:
1ملعقه صغيره ملح +1/4ملعقه صغيره فلفل +فصين مستكه وفصين حبهان
الطريقه:-
تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه
ثانيا مكونات الملوخيه:
ملوخيه خضره طازجة +نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه+6فصوص ثوم
الطريقه:
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخنلانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة ) وبعدين تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة وتضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله وتضاف الملوخية بعد تخريطهاوترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه
ملاحظة هامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:
بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه وبعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا
ملحوظه مهمه جداجدا :-
لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لكل عشاق الملوخيه النهارده جيبالكم طريقع عمل الملوخيه المصريه وتعتبر الملوخيه الخضراء من الاكلات المحبوبه والمفضله لدى المستهلك واليكم عمل الملوخيه بخطوات سهله وبسيطه وغير مكلفه يارب تنال اعجابكم
ملوخيه على الطريقه المصريه
اولا مكونات الشوربه:
1ملعقه صغيره ملح +1/4ملعقه صغيره فلفل +فصين مستكه وفصين حبهان
الطريقه:-
تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه
ثانيا مكونات الملوخيه:
ملوخيه خضره طازجة +نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه+6فصوص ثوم
الطريقه:
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخنلانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة ) وبعدين تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة وتضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله وتضاف الملوخية بعد تخريطهاوترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه
ملاحظة هامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:
بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه وبعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا
ملحوظه مهمه جداجدا :-
لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها