السلام عليكم ورحمة الله وبركاته دائما ما نحب انواع الطيور مثل السمان والحمام ودائما ما تكون وصفاتهم محددة فالسمان والحمام دائما حشواتهم متشابهة ولا يوجد بها تجديد واليوم احضرت لكم وصفة الشيف نجلاء الشرشابى فى عمل السمان المحشى باللحم المفروم اكلة لذيذة جدا وجديدة واكلة جميلة جدا ممكن تعمليها فى العزايم وتتشرفى بيها جدا وكمان هتعجب ضيوفك اوى وانا بعزم كل الموجودين فى نجوم مصرية على الاكلة الجامدة دى يلا مع بعض نعرف المقادير
مقادير السمان بالللحم المفروم
2 وحدة سمان
1 بصل مبشور
طماطم
جزر
1 كوب أرز
1/4 كيلو لحم مفروم
2 ملعقة زيت
ملح وفلفل
طريقة عمل السمان
شوحى البصل ثم ضعى اللحم و تبليها مع التقليب الجيد حتى تمام النضج.
ثم ضعى الأرز و إستمرى فى التقليب و ضعى ½ كوب ماء و إتركيه حتى يتشرب ثم إحشى السمان وإسلقيه فى ماء مغلى به بصل و جزر و طماطم و ضعى باقى الأرز فى صينية ثم ضعى السمان المسلوق و ضعيه فى الفرن حتى تمام النضج.
يقدم ساخنا.