السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انهارده هنتكلم على الكشرى المصرى مش هقول معظم المصريين بتحبة بس هقول ان المصريين كلهم بيحبوا
بيكون طعمة حلوه اوى فعلشان كده مش هخليكم تروحة تاكلوا من براء تانى انا جبتلكم
وهو طبق محبب لدى المصريين لما فيه من قيمة غذائية وعناصر مختلفة مثل البقوليات والكربوهيدات ونشويات وبروتينات فى العدس والأرز والمكرونة
المقادير
مكرونة صغيره مسلوقة
أرز أبيض
شعرية
حلقات بصل
ملعقة دقيق
صلصة طماطم
عدس بجبه أو اصفر
ثوم
زيت
طريقة العمل
قومى بخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
- يؤخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعرية ثم يضاف الأرز ويسلق بالمرق ويترك لينضج
قومى بسلق المكرونة وتصفى من الماء ويوضع عليها ملعقة زيت من زيت البصل مع نصف ملعقة من الفلفل الحار المطحون .
قومى بسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن أن يسلق حمص شامى ايضا
لعمل الصلصة
قومى بتحمير البصل ويحمر فيه الثوم ويضاف معه التوابل الفلفل الأسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقة كبيرة ثم توضع صلصة الطماطم وتترك لتتسبك .
لعمل صلصة الخل تحمر قليل من الثوم وتوضع معه كزبرة ناشفة والقليل من الخل
طريقة التقديم
قومى بوضع المكرونة ثم الأرز والعدس والحمص ثم صلصة الطماطم وحلقات البصل المقرمشة
وبالف هنا وشفاء عليكى يا ست الكل
بيكون طعمة حلوه اوى فعلشان كده مش هخليكم تروحة تاكلوا من براء تانى انا جبتلكم
طريقة عمل الكشرى المصرى
علشان تعمليه الاولادك ولزوجك وهى طريقة سهلة جدا وغير مكلفةوهو طبق محبب لدى المصريين لما فيه من قيمة غذائية وعناصر مختلفة مثل البقوليات والكربوهيدات ونشويات وبروتينات فى العدس والأرز والمكرونة
المقادير
مكرونة صغيره مسلوقة
أرز أبيض
شعرية
حلقات بصل
ملعقة دقيق
صلصة طماطم
عدس بجبه أو اصفر
ثوم
زيت
طريقة العمل
قومى بخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
- يؤخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعرية ثم يضاف الأرز ويسلق بالمرق ويترك لينضج
قومى بسلق المكرونة وتصفى من الماء ويوضع عليها ملعقة زيت من زيت البصل مع نصف ملعقة من الفلفل الحار المطحون .
قومى بسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن أن يسلق حمص شامى ايضا
لعمل الصلصة
قومى بتحمير البصل ويحمر فيه الثوم ويضاف معه التوابل الفلفل الأسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقة كبيرة ثم توضع صلصة الطماطم وتترك لتتسبك .
لعمل صلصة الخل تحمر قليل من الثوم وتوضع معه كزبرة ناشفة والقليل من الخل
طريقة التقديم
قومى بوضع المكرونة ثم الأرز والعدس والحمص ثم صلصة الطماطم وحلقات البصل المقرمشة
وبالف هنا وشفاء عليكى يا ست الكل