الدجاج هو من اهم الماكولات المصرية كثير من الناس يحبون الدجاج لانه مفيد جدا وكمان الاطفال يعشقونه وخاصة عندما يكون دجاج كوكى
وعلشان اطفالنا الحلوين يحبون هذا النوع من الدجاج فاليوم قررنا ان نعرض
وهى طريقة سهلة جدا وغير متعبة وكثير من السيدات يستخدمون الفراخ فى كثير من الاكلات المختلفة الجميلة هنشوف اليوم اجمل واسهل طريقة لعمل الدجاج كل اللى على حضرتك ياست الكل انك هتابعى معايا
طريقة التحضير
المقادير
ملح ملعقة صغيرة
فلفل ملعقة صغيرة
زيت زيتون ملعقة
صدور دجاج مسحب 6 شرائح
زبدة لورباك 2 ملعقة صغيرة
ثوم مفروم ملعقة
عصير ليمون 2 ملعقة
عش غراب (مشروم) مقطع لشرائح2 كوب
دقيق كوب
بصل مقطع لشرائح ثمرة
خل كوب
طريقة التحضير
قومى بخلط الدقيق مع الملح والفلفل وزيت الزيتون في كيسٍ من البلاستيك
وبعد كدا قومى بوضع شرائح الدجاج في الكيس البلاستيكي حتى تتبل بأكملها ثم نقلبها داخل الكيس
تصهر الزبدة أو السمنة النباتية في إناءٍ فوق نارٍ متوسطة الحرارة
تشوح شرائح الدجاج في الزبدة حتى تكتسب اللون البني لمدة دقيقتين على كلا الجانبين
وبعد كدا قومى بوضع الثوم والليمون مع التقليب حتى يتبخر السائل الموجود بشكلٍ كاملٍ
قومى بتقديم شرائح الدجاج مع الأرز أو الخضروات الطازجة
وعلشان اطفالنا الحلوين يحبون هذا النوع من الدجاج فاليوم قررنا ان نعرض
طريقة عمل الدجاج بالليمون
وهى طريقة سهلة جدا وغير متعبة وكثير من السيدات يستخدمون الفراخ فى كثير من الاكلات المختلفة الجميلة هنشوف اليوم اجمل واسهل طريقة لعمل الدجاج كل اللى على حضرتك ياست الكل انك هتابعى معايا
طريقة التحضير
المقادير
ملح ملعقة صغيرة
فلفل ملعقة صغيرة
زيت زيتون ملعقة
صدور دجاج مسحب 6 شرائح
زبدة لورباك 2 ملعقة صغيرة
ثوم مفروم ملعقة
عصير ليمون 2 ملعقة
عش غراب (مشروم) مقطع لشرائح2 كوب
دقيق كوب
بصل مقطع لشرائح ثمرة
خل كوب
طريقة التحضير
قومى بخلط الدقيق مع الملح والفلفل وزيت الزيتون في كيسٍ من البلاستيك
وبعد كدا قومى بوضع شرائح الدجاج في الكيس البلاستيكي حتى تتبل بأكملها ثم نقلبها داخل الكيس
تصهر الزبدة أو السمنة النباتية في إناءٍ فوق نارٍ متوسطة الحرارة
تشوح شرائح الدجاج في الزبدة حتى تكتسب اللون البني لمدة دقيقتين على كلا الجانبين
وبعد كدا قومى بوضع الثوم والليمون مع التقليب حتى يتبخر السائل الموجود بشكلٍ كاملٍ
قومى بتقديم شرائح الدجاج مع الأرز أو الخضروات الطازجة