الانواع اللى بيتم حشوها من الخضراوت كتير فيه الكوسه والطماطم والبطاطس لكن الاجمل والاحلى الشطه الرومى والبازنجان الاسود طبها بنحب نتوع فى اكلاتنا فى شهر رمضان وبنقدم الاكلات اللى بيحبها كثير من الناس وخاصه النفس موش بتميل لاكل الطبيخ وبتفشل دايما المحشى بكل انواعه وانا النهارده جيبتلكم طريقة عمل الباذنجان الاسود والفلفل الاخضر الرومى
المقادير
1 كيلو باذنجان و 3/4 كيلو فلفل رومى
بصلة كبيرة مفرومة
2 كوب عصير طماطم
زيت ذرة
بهارات (ملح - فلفل اسود - كمون - شطة حمراء - قرفة)
1/2 كوب كزبرة وشبت مغسولين ومفرومين ومعاهم قليل من النعناع الاخضر المفروم
اول حاجة نحط الزيت فى حلة على النار واول ما يسخن نحط عليه البصل المفروم لغاية ما يبقى لونه ذهبى
نضيف عصير الطماطم وبعدين البهارات ونقلبها
ونغطيها ونسيبها لغاية ما تتسبك
يعنى تظهر المادة الدهنية على وجه الصلصة
وبعد ما تتسبك ناخذ من الصلصة حوالى 4 ملاعق كبيرة ونحطها فى حلة تانية ونسيبها لغاية ما نحتاجها
وبعد كدة نضيف الكزبرة والشبت ونقلبهم
ونجهز الأرز .. 2 كوب أرز ونحتفظ بالكوب اللى استخدمناه لأننا هانستخدمه فى معيار الماء .. ونغسله مع الاحتفاظ ببعض الماء فيه وبعدين نضعه على الصلصة
ونقلبه ونغطيه ونسيبه على نار هادية حوالى 5 دقايق بس
وبعد كدة نحطه فى طبق علشان يبرد شوية
ونجهز الفلفل والباذنجان انا احب اجيبهم صغيرين .. ونجهز كمان المقوار وسكين صغير ..
ونجهز طبق عميق فيه ماء علشان لما نقور الباذنجان نحطه فيه علشان لونه ما يتغيرش للاسود
ونقور الباذنجان ونجهز الفلفل بأننا نشيل العنق والبذور اللى فيه ونغسلهم ونحطهم فى مصطفى علشان يصفوا الماء اللى فيهم
نلاحظ ان انا احتفظت برؤوس الباذنجان لأنى بعد ما احشى الباذنجان باغلقه بالرأس بتاعته علشان الرز ما بخرجش براها
واجهز الحلة اللى هاطبخه فيها وارص فى قاعها شرائح بطاطس او شرائح بصل علشان المحشى مش يلزق فيها
وبعدين احشى الباذنجان وارصه والفلفل من فوقه
وبعدين بجيب الصلصة اللى انا اخدتها من التسبيكة واجهز لها
2 كوب ماء بنفس مقدار كوب الارز
ملعقة كبيرة سمن او زبدة
باكو مرقة دجاج فورية
واضيفهم على بعض واسييهم على النار لغاية ما يغلوا (وما تنسى تظبطى الملح )
وبعد كدة اضيفهم على المحشى
واغطيه واسيبه على نار عالية لمدة عشر دقائق وبعدين اهدى النار على الآخر لمدة 45 دقيقة لينض
بعدين اقدمه مع سلطة خضراء