لكل الاعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه ولكل عشاق اكلات الكبدة النهارده جيبالكم اجمل واطعم طريقه لعمل الكبده الاسكندرانى وتعتبر الكبده من الاكلات المحبوبه واللذيذه والمفضله لدى المستهلك واليكم اجمل واطعم واسرع طريقه لعمل الكبده الاسكندرانى من مطبخى يارب تنال اعجابكم ورضاكم
المقادير: -
1/2 كيلو كبدة
4 ثمرات فلفل أخضر رومي
6 فصوص ثوم كبيرة
1 ملعقة زيت ذرة كبيرة
مقدار ملح وفلفل وبهارات
مقدار عصير بصل وليمونة
طريقه التحضير:
1- تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.
2- يقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة.
3- يقطع الثوم شرائح صفيرة.
4- تتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى.
الطبخ:
1- يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما.
2- يضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.
3- تخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح والفلفل الأسود وتقلب قليلا ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم ساخنة.