مقادير اللانشون الحلوانى :
- فلفل أسود حبوب
- زيتون مخلى
- ثوم مفروم بمقدار ملعقه
- بصل ملعقه بودره
- ملح - شطه
- بابريكا بمقدار ملعقه
- روز مارى بمقدار ملعقه تكون ناعمه
- لحم مفروم بمقدار كيلو أو حسب رغبتهم ممكن صدور فراخ مخليه
- بيضه
- ورق فويل
-ورق بلاستيك
- ورق لورى
الطريقه :
نقوم بأحضار الكبه ونضع اللحم المفروم والبابريكا والروز مارى والفلفل الاسود أو الزيتون المخلى حسب الرغبه والشطه والملح والثوم والبصل والبيض ونخلطهم جيدا وسنحصل على خليط ونقوم بلفه جيدا على ورق البلاستيك ونقوم بربطه من الناحتين ثم نضعه بعد ذالك فى ورق الفويل ونلفهم جيدا الشكل ثم نحضر وعاء ونضع فيه مياه ونتركها تغلى ونضع فيه بصل مقطع وورق لورى ونقوم بوضع اللانشون المغلف بورق الفويل فى الوعاء وبعدين نخرجها من المياه ونضعها فى الثلاجه