لما بنشتري السمك دائما بنلاقي البيت قلب ريحه زفاره والجيران والناس عرفوا اننا بنقلي سمك طيب ايه التكات اللي نقضي بيها علي ريحه الزفاره
اولا : لما نشتري السمك بنتاكد انو طازج وده انك بتدوسي عليها لو لقيتيها طريقه يبقا بايت ولو لقتيها ماسكه وشاده ده طازج
ثانيا :طريقه معرفه سمك البحري من سمك المزارع ؟ لما بتلاقي السمكه تخينه وكبيره عن حجمها الطبيعي ده بتكون سمك مزارع ده وانتي في السوق
اما وانتي في البيت لو لقيتي في بطنها امعائها كتيره ومدممه جدا
ايه السبب ان سمك المزارع بياكلوهم مصارين وبواقي حيوانات عشان تكبر بسرعه
وبتعرفي كمان من لونها وعنيها لو عنيها مفتحه تبقا طازجه لو مقفله ومش بتلمع دي مبتكونش طازجحه
ثالثا : السمك القراميط لو لونه اسود ده اوعي تشتريه لانو بيكون مصاطدينه من المصارف
اما لو بطنه بيضاء ده بحري وعند دبحه لازم تنطقي الشهاده
نرجع للتبيله السمك بطريقه صحيحه
ثوم زعتر توابل سمك وتوابل توم وبصل من عند العطار بصله صغيره ليمونه ملح نصف طماطميه وتضربيهم في الكبه او الخلاط لحد مايبقوا ناعمين جداا
وتسيبي السمك فيهم 10 دقائق كده وبعدين تسخني الزيت وتضعي في الزيت ليمونه مفتوحه او نصف عشان ما يكونشي فيه اي ريحه زفاره
وتحضري الدقيق وتدهني السمكه بيه وتضعيه في الزيت براحه عشان لاتتحرقي