الكريب الاكله الفرنسيه اللي بنحبها وبنحب تكون مكوناتها تكون سبيسي جميله الكريب سبايسي اللي الجميه يعشقونه اطفال وصغار وكبار ودائما مانشتريه من الخارج مطاعم ومحلات ولكن اليوم سنتعرف علي طريقه الكريب بالمقادير المظبوطه بالظبط والصور اللي هتخليكي تستغني عن شراء من بره ومكونات مش هتكلفك زي برا خالص
هي طبعا لو اول مره تعملي الكريب مش هيكون معاكي مظبوط الا لما تجربيه كذا مره وتضعي عليه من افتكاساتك والخبره من السابق انا عملت كده وطلعتلكم المقادير بالسنتي عشان تكون مظبوطه معاكي
Crêpes Classique كريب *المقادير
-200g طحين "فرينة "
-4 حبات بيض
-400 مل حليب بحرارة المطبخ
-5Og سكر عادي
-2 أكياس من الفانيليا
-50g زبدة مدوبة
-شوي ملح
*الطريقة
-ننخل الطحين ونضيف إليه الملح والسكر والفاني نخلط هاد المكونات الجافه ونضيف عليه البيض ونخلط من جديد ونبقى نزيد الحليب شوية شوية مع التخلاط دائما وفي الأخير نعمل الزبدة الذائبة ممكن إستخدام الخلاط الكهربائي أيضا
- العجين يكون سائل حتى les crepes يكون خفيف نترك العجين يرتاح واحد 30 دقيقة من بعد نبدا نطيب فيهم أنا لم أضع الزبدة في المقلاة لإنو ما تلصقش وحتى اللون crepes يجي أحسن
- نقدمهم مع العسل أو المربي أو الشكلاط على حسب الرغبة
خ