نقدم اليكم اليوم طبق مميز من اطباق نجوم مصرية .. الطبق عبترة عن وجبة لا يخلوا اي بيت مصري منها بل وممكن يبقي اي بيت عربي كمان وهي اكلة مصرية خالصة وهو طبق الفول بالخلطة .. لكن الكثير من ربات البيوت وكمان الكثير من الرجال يفوتهم عمل طبق الفول بالخلطة واللي تعتبر مكوناتة سهلة جدا وكمان طريقة عمايلة
نبدأ بمكونات طبق الفول بالخلطة وهي عبارة عن فول - فلفل اسود - شطة حمراء -بهارات وتوابل مختلفة ( اي نوع من التوابل عندك ) - واكيد ملح - فلفل بلدي (شطة) - طماطم - ثوم- خل -لمون - وممكن بصل هيعطي حبكة رائعة في الاكل
طريقة عمايل فول الخلطة
1-هنقوم اولا بتقشير ثوم حوالي فصين او ثلاثة ثم نقوم بوضعهم في الهون وعليهم الملح والشطة والفلفل الاسود وكمون ونقوم بتقطيع الفلفل الاخضر ( الشطة) ونقوم بفرمهم جميعا حتي يتهرسوا جامد مع بعض
2 - ثم نقطع نصف بصلة او كمية مناسبة علي حسب كمية طبق الفول
3- نقطع الطماطم ونضعة في نفس طبق البصل ثم نرش عليهم شوية فلفل اسود وشوية خل ومعاهم نص لمونة او لمونة كاملة
4- نحط الطاسة علي النار وفيها شوية زيت ثم نحط الثوم اللي هرسناهم في الاول مع البهارات وتكون علي نار هادية ونقوم بتقليبهم حتي يتغير لون الثوم من الابيض للون الدهبي وبعدين نحط طبق الطماطم بالبصل ونقوم بتقليبهم سويا لغاية لما البصل والطماطم يتسبكوا كويس وتشمي ريحتها المميزة وبعدين نجيب الفول ونحطة في الطاسة ونقلبة كويس مع باقي المكونات وممكن ندوق في النص ونشوف محتاج حاجة ولا كدة تمام ممكن يكون محتاج شوية ملح وبعدين نجيب ممكن نصلمونة ونعصرهم في الاخر وممكن شوية خل وممكن نقلبهم ونهرسهم شوية مع بعض وهم علي النار وبعدين نجهز الطبق التمام اللي هنحط فيه الخلطة دي وممكن نضيف عليه شوية طحينة ونقدمة في الفطار او العشاء ويبقي كدة انت قدمتي اجمل طبق فول بالخلطة ويعد هذا الطبق من اجمل الاطباق اللي بتقدم بجانب وجبات اخري في الفطار والعشاء وهو طبق فول الخلطة
نبدأ بمكونات طبق الفول بالخلطة وهي عبارة عن فول - فلفل اسود - شطة حمراء -بهارات وتوابل مختلفة ( اي نوع من التوابل عندك ) - واكيد ملح - فلفل بلدي (شطة) - طماطم - ثوم- خل -لمون - وممكن بصل هيعطي حبكة رائعة في الاكل
طريقة عمايل فول الخلطة
1-هنقوم اولا بتقشير ثوم حوالي فصين او ثلاثة ثم نقوم بوضعهم في الهون وعليهم الملح والشطة والفلفل الاسود وكمون ونقوم بتقطيع الفلفل الاخضر ( الشطة) ونقوم بفرمهم جميعا حتي يتهرسوا جامد مع بعض
2 - ثم نقطع نصف بصلة او كمية مناسبة علي حسب كمية طبق الفول
3- نقطع الطماطم ونضعة في نفس طبق البصل ثم نرش عليهم شوية فلفل اسود وشوية خل ومعاهم نص لمونة او لمونة كاملة
4- نحط الطاسة علي النار وفيها شوية زيت ثم نحط الثوم اللي هرسناهم في الاول مع البهارات وتكون علي نار هادية ونقوم بتقليبهم حتي يتغير لون الثوم من الابيض للون الدهبي وبعدين نحط طبق الطماطم بالبصل ونقوم بتقليبهم سويا لغاية لما البصل والطماطم يتسبكوا كويس وتشمي ريحتها المميزة وبعدين نجيب الفول ونحطة في الطاسة ونقلبة كويس مع باقي المكونات وممكن ندوق في النص ونشوف محتاج حاجة ولا كدة تمام ممكن يكون محتاج شوية ملح وبعدين نجيب ممكن نصلمونة ونعصرهم في الاخر وممكن شوية خل وممكن نقلبهم ونهرسهم شوية مع بعض وهم علي النار وبعدين نجهز الطبق التمام اللي هنحط فيه الخلطة دي وممكن نضيف عليه شوية طحينة ونقدمة في الفطار او العشاء ويبقي كدة انت قدمتي اجمل طبق فول بالخلطة ويعد هذا الطبق من اجمل الاطباق اللي بتقدم بجانب وجبات اخري في الفطار والعشاء وهو طبق فول الخلطة