خليه نحل او مخبوز خليه النحل بالصور والطريقه ازاي نعمل مخبوز خليه النحل بالصور كل واكتر هنعرفه مع بعض في موضوعنا تارت خليه النحل وازاي تعملي عيش او قرص علي شبه خليه النحل الجميله اللي الاطفال والكبار يعشوقونها
المقادير عجينه خليه النحل وهي :
مقادير العجينة:
فنجان قهوة، سكر ، نص كوبايه زيت ، علبه زبادي متوسطه ، بيضه ، معلقه فانليا رشه ملح بسيطه جداا ثلاث معالق حليب بودره ناعم - معلقتين خميره فوريه ومعلقه بيكنج بودر ومعلقتين نشاا وكوبايه ونص ميه دافيه 4 كوبايات دقيق
ولو احتجتي حاجه تانيه من الدقيق ممكن تزودي عادي
مقادير الحشوة:لو عايزينها حلوة، هنستخدم جبنة كيرى لو مالحة ممكن نستخدم اى نوع جبنة حادقة على حسب الرغبة، وفى حالة استخدام جبنة قريش نخلط مع الجبنة رشة نشا لكى تتماسك العجينة.الطريقة:- توضع المقادير الجافة في طبق واسع (الحليب البودرة + السكر + الملح + الخميرة الفورية) وتخلط مع بعض جيداً- يضاف الماء الدافيء ويحرك المزيج جيداً- تضاف البيضة والفانيلا ويحرك المزيج جيداً- يضاف الزبادي والنشا ويحرك جيداً- يضاف الزيت ويحرك جيداً- نبدأ في إضافة الدقيق بالتدريج مع التحريك بواسطة المضرب اليدوي حتى نحصل على عجينة شبة سائلة- نضيف البيكنج بودر ونستمر في إضافة الدقيق مع الإستمرار في التحريك حتى تكون لدينا عجينة متماسكة وطرية- نعجينها باليد حوالى 5 دقائق، وممكن نزودها دقيق لو احتاجت، ثم نتركها لكى تخمر- نشكلها كور صغيرة ونحشيها بالجبنة ونرصها جنب بعضها فى صينية مدهونة زيت- ندخلها الفرن على حرارة متوسطة وندهن الوجه بمعلقة حليب بودرة مدوبة فى بعض الماء وممكن نضيف سمسم او حبة البركة “لو كانت مالحة”- فى حالة ان تكون حلوة، نحضر (معلقة سكر ومعلقة زيت ومعلقة حليب بودرة ووبعض الماء)- بعد مرور 45 دقيقة تقريبا نخرجها وندهنها بالمزيج وندخلها تانى ونشغل الشواية لغاية ما تحمر ونطلعها نتركها تبرد قليلا- تكونى مجهزة (كوب ماء وكوب سكر وعصير نص ليمونة وتوضع على النار لغاية ما تصبح متوسطة القوام نضع عليها رشة فانيليا) نسقيها بها وتقدم صحة وعافية
المقادير عجينه خليه النحل وهي :
مقادير العجينة:
فنجان قهوة، سكر ، نص كوبايه زيت ، علبه زبادي متوسطه ، بيضه ، معلقه فانليا رشه ملح بسيطه جداا ثلاث معالق حليب بودره ناعم - معلقتين خميره فوريه ومعلقه بيكنج بودر ومعلقتين نشاا وكوبايه ونص ميه دافيه 4 كوبايات دقيق
ولو احتجتي حاجه تانيه من الدقيق ممكن تزودي عادي
الطريقه بقا
مقادير الحشوة:لو عايزينها حلوة، هنستخدم جبنة كيرى لو مالحة ممكن نستخدم اى نوع جبنة حادقة على حسب الرغبة، وفى حالة استخدام جبنة قريش نخلط مع الجبنة رشة نشا لكى تتماسك العجينة.الطريقة:- توضع المقادير الجافة في طبق واسع (الحليب البودرة + السكر + الملح + الخميرة الفورية) وتخلط مع بعض جيداً- يضاف الماء الدافيء ويحرك المزيج جيداً- تضاف البيضة والفانيلا ويحرك المزيج جيداً- يضاف الزبادي والنشا ويحرك جيداً- يضاف الزيت ويحرك جيداً- نبدأ في إضافة الدقيق بالتدريج مع التحريك بواسطة المضرب اليدوي حتى نحصل على عجينة شبة سائلة- نضيف البيكنج بودر ونستمر في إضافة الدقيق مع الإستمرار في التحريك حتى تكون لدينا عجينة متماسكة وطرية- نعجينها باليد حوالى 5 دقائق، وممكن نزودها دقيق لو احتاجت، ثم نتركها لكى تخمر- نشكلها كور صغيرة ونحشيها بالجبنة ونرصها جنب بعضها فى صينية مدهونة زيت- ندخلها الفرن على حرارة متوسطة وندهن الوجه بمعلقة حليب بودرة مدوبة فى بعض الماء وممكن نضيف سمسم او حبة البركة “لو كانت مالحة”- فى حالة ان تكون حلوة، نحضر (معلقة سكر ومعلقة زيت ومعلقة حليب بودرة ووبعض الماء)- بعد مرور 45 دقيقة تقريبا نخرجها وندهنها بالمزيج وندخلها تانى ونشغل الشواية لغاية ما تحمر ونطلعها نتركها تبرد قليلا- تكونى مجهزة (كوب ماء وكوب سكر وعصير نص ليمونة وتوضع على النار لغاية ما تصبح متوسطة القوام نضع عليها رشة فانيليا) نسقيها بها وتقدم صحة وعافية