لكل زوارنا الكرام من خلال موقعنا نجوم مصريه ولكل عشاق شوربه العدس النهارده جايب لكم طريقه جميله جدا لعمل شوربه العدس بالخضار وتعتبر شوربه العدس من الانواع المحبوبه والمفضله لدى المستهلك وخاصه فى فصل الشتاء واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل شوربه العدس بالخضار اتمنى ان تنال اعجابكم
المقادير:-
نصف كيلو عدس اصفر مُنقى ومغسول ومصفى
خمس جزرات متوسطين ومغسولين ومقشرين ومقطعين حلقات
عدد من فصاص التوم مقشرين وصحاح بمعنى من غير تقطيع او فرم
عدد من البصل الاخضرمغسول ومقشر ومقطع حلقات
عدد 2 بطاطسايه متوسطه مغسوله ومقطعه مكعبات
توابل ملح + كمون + شطه
♥ ملعقه كبيره بيكنج بودر ( اختيارى )
♥ عدد 3 طماطم متوسطة الحجم مغسوله ومقطعه مكعبات
♥ مقدار من السمن البلدى
التحضير:
الطبخ: العدس المغسول والمصفى فى حله مناسبه ونضع المياه المغليه عليه ونشعل النار ونضع العدس على النار ونضيف الجزر المقطع حلقات الى العدس ننزع الريم كلما تكون ثم نضع البطاطس المقطعه فى ماء مغلى حتى يبرد الماء ثم نضعها فى ماء بارد وممكن اضافة مكعبات التلج اليه ثم نتركها لمدة ربع ساعه والتكه دى جميله بتجعل البطاطس محتفظه بشخصيتها كبطاطس اقصد بتحتفظ بشكلها وكمان بتخليها طريه من جوه ومقرمشه ولذيذه من بره
♥ نضع البصل والتوم الى العدس المضاف اليه الجزر بعد حوالى ربع ساعه من وضع الجزر بهلأن الجزر بياخد وقت اكبر ف السوا
♥نضع البطاطس على العدس المضاف اليه الجزر والبصل والتوم
♥ نحضر طاسه ونضع بها 3 ملاعق سمن بلدى
♥ نضع الطاسه على النار ثم نضيف اليها الطماطم المقطعه مكعبات
♥ نشوح الطماطم فى السمن
♥عند اقتراب نضج العدس نضيف الطماطم المشوحه الى الخليط
♥عند تمام النضج نطفئ النار
♥نغرف فى اطباق
♥ نضع سمن بلدى فى كل طبق نقدمه * اختيارى *
بس السمن البلدى روح العدس بيخليه تحفه