بيت الصحن اكلة شاميه معروفه اوي فالشام وهي معروفه عندنا باسم الفطير طبعا عارفين الفطير المشلشتت بتاعنا بس بدون غلبه وتعب هنعرف دالوقتي طريقه الفطير المصري او بيت الصحن
3كوبات دقيق-- بيضتين -- معلقتين سمن-- ربع كوب لبن بودره -- معلقه كبيره سكر وعليها معلقه كبيره ملح وخميره معلقه صغيره -- وميه دافيه للعجين
الطريقه
ونعجن المكونات او مقادير بيت الصحن مع بعضها -- واخر حاجه فالاخر نضعها هي السمنه عشان العجين لا تلزق بين ايديكي وهنقسم العجين الي 11 كوره ونتركها لترتاح
ندهن صنيه ونبدا نفرد كل كوره زي الفطير لحد ما تبقي رقيقه ونحطها في الصنيه وندهنها سمن ونفرد كوره تاني رقيقه زي الفطير ونحطها فوقيها وندهن سمن وهكذا لحد ما تخلص الكور
نضرب بيضه عليه ذره فانيليا وملح ومعلقه ص سمن ونفضيها ع وش الصنيه ونرش حبه البركه وندخلها فرن سخنه وتكون عاليه لحد ما ينفخ ونوطي وبعد ما تستوي نسقيها عسل ابيض ونغطيها وبالهنا والشفا
3كوبات دقيق-- بيضتين -- معلقتين سمن-- ربع كوب لبن بودره -- معلقه كبيره سكر وعليها معلقه كبيره ملح وخميره معلقه صغيره -- وميه دافيه للعجين
الطريقه
طريقه بيت الصحن
ونعجن المكونات او مقادير بيت الصحن مع بعضها -- واخر حاجه فالاخر نضعها هي السمنه عشان العجين لا تلزق بين ايديكي وهنقسم العجين الي 11 كوره ونتركها لترتاح
ندهن صنيه ونبدا نفرد كل كوره زي الفطير لحد ما تبقي رقيقه ونحطها في الصنيه وندهنها سمن ونفرد كوره تاني رقيقه زي الفطير ونحطها فوقيها وندهن سمن وهكذا لحد ما تخلص الكور
نضرب بيضه عليه ذره فانيليا وملح ومعلقه ص سمن ونفضيها ع وش الصنيه ونرش حبه البركه وندخلها فرن سخنه وتكون عاليه لحد ما ينفخ ونوطي وبعد ما تستوي نسقيها عسل ابيض ونغطيها وبالهنا والشفا