طريقه البقسماط في البيت بكل سهوله
مقرمش ولذيذ يلا نحضر العجنه وورايا علي المطبخ نعمل احلي بقسماط بالصور مقرمش وهششششششش
4 اكواب دقيق "كيلو "
معلقه خميره
3بيضه كبيره الحجم او متوسطه
معلقه ص سكر
كوبايتين ماء دافي للعجين
ربع كوب زيت يفضل زيت دره او زيت سمسم المهم زيت خفيف جداا
م ص ملح
سمسم
قبل مانبدء نكون مسخنين الفرن كويس
نضع جميع المكونات مع بعضهم ونعجنهم كويس جداا حتي تكون عجين متماسك ونفردها علي النشابه او الصاج كما تحبي ان تفرديها عليها وتغطي العجينه وترتاح لمده ربع ساعهاو 20 دقيقه .
نقوم بقطع العجين ونلفه علي شكل البقسماط ونضعه في صاج العمل مدهون بالزيت ونضع فيه البقسماط العجين , ونضع الواحده تلو الاخري ونرش عليه السمسم
ثم ندخله الفرن لمده ربع ساعه بالظبط وبعد ذلك نخرجه مكشوفا للحواء حتي يكون هشا ومقرمشا
مقرمش ولذيذ يلا نحضر العجنه وورايا علي المطبخ نعمل احلي بقسماط بالصور مقرمش وهششششششش
مقادير عمل البقسماط
4 اكواب دقيق "كيلو "
معلقه خميره
3بيضه كبيره الحجم او متوسطه
معلقه ص سكر
كوبايتين ماء دافي للعجين
ربع كوب زيت يفضل زيت دره او زيت سمسم المهم زيت خفيف جداا
م ص ملح
سمسم
طريقه البقسماط
قبل مانبدء نكون مسخنين الفرن كويس
نضع جميع المكونات مع بعضهم ونعجنهم كويس جداا حتي تكون عجين متماسك ونفردها علي النشابه او الصاج كما تحبي ان تفرديها عليها وتغطي العجينه وترتاح لمده ربع ساعهاو 20 دقيقه .
نقوم بقطع العجين ونلفه علي شكل البقسماط ونضعه في صاج العمل مدهون بالزيت ونضع فيه البقسماط العجين , ونضع الواحده تلو الاخري ونرش عليه السمسم
ثم ندخله الفرن لمده ربع ساعه بالظبط وبعد ذلك نخرجه مكشوفا للحواء حتي يكون هشا ومقرمشا