احنا الان فى موسم البسلة علشان كده قلت نعملها مع بعض طبيخ النهاردة
يلا بينا على المقادير
المقادير:
كيلو بسلة
2 جزرة كبيرة
نصف كيلو طماطم
(ملح- فلفل أسود)
2 بصلة كبيرة مقشرة ومفرومة جيداا
3 ملاعق سمن
الطريقة:
نغسل البسلة جيدا.. ونقشر الجزر ونقطعه مكعبات ومن ثم نخلطهم ببعض
نحمر البصلة مع السمن في وعاء بعد القدح على نار هادئة
بعد اصفرار البصلةنضع عصير الطماطم حتى يتم التسبيك
والتسبيك هنا ان تظهر السمن على سطح الصلصة ثم نضع عليها البسلة مع الجزر .. ونقلب
ونضع علىالملح وفلفل أسود
ثم نضع2كوب شوربة او ماء .... ونترك الخليط حتى يسوى على نار متوسطة
نضيف ماء حسب الطلب او شوربة لحم او شوربة فراخ حتى تسوى البسلة مع الجزر
بعد التسبيك وبعد ان يسوى الخليط.. نضيف كوب ماء او شوربة و نضع ملعقة ملح.. ونزود الملح حسب الطلب
ونقلب. .. وبعد الغليان
وتقدم ساخنة مع ارز بالشعرية وطبق كبير من السلطة المشكلة