نعرف دائماً ان الخبز يتم صنعه عن طريق الفرن فهو المعروف لكل شخص حيث يخرج كامل النضج ولكن فى هذا الموضوع سوف يتم صنع الخبز عن طريق طاسة القلى المعروفة فى كل منزل وذلك بطريقة محترفة وناجحة تماماً فى عمل الخبز .
المكونات
كيلو دقيق ابيض
ملعقتين كبار خميرة
4 ملاعق كبار زيت
ملعقة سكر
2 ملعقة كبيرة لبن بودره
ذرة ملح
الطريقه
1- نقوم بخلط الدقيق واللبن والملح والسكر والخميره معاً ونخلطهم كويس وبعدين نضيف الميه بالتدريج لحد متبقى عجينه طريه ومتماسكه ونسيبها تخمر ساعه .
2- بعدين نشكلها كور بعدين نفردها على رده بالنشابه وممكن نفرد على دقيق بس الرده احسن ومنخليهاش رفيعه ونفرد قماشه على صنيه ونرص العيش .
3- بعدين فوقها قماشه كمان وهكذا لحد ما الكميه تخلص نسيبه يرتاح 40 دقيقة .
4- قومى بتسخن مقلاة على نار متوسطة يتم مسحها بمنديل مدهون زيت خفيف واول ما تسخن تحطى الخبز و تقلبيها على الوجه الثانى بعدها ثلاث ثوانى وترجعى تقلبيها وتخليه يتحمر بعدها من الجهتين .
5- اهم شيىء انك تقلبيه فهذه خطوة مهمة كثير لينفش ثم يخرج يغطى ليبقى فترة طويلة طرى .
المكونات
كيلو دقيق ابيض
ملعقتين كبار خميرة
4 ملاعق كبار زيت
ملعقة سكر
2 ملعقة كبيرة لبن بودره
ذرة ملح
الطريقه
1- نقوم بخلط الدقيق واللبن والملح والسكر والخميره معاً ونخلطهم كويس وبعدين نضيف الميه بالتدريج لحد متبقى عجينه طريه ومتماسكه ونسيبها تخمر ساعه .
2- بعدين نشكلها كور بعدين نفردها على رده بالنشابه وممكن نفرد على دقيق بس الرده احسن ومنخليهاش رفيعه ونفرد قماشه على صنيه ونرص العيش .
3- بعدين فوقها قماشه كمان وهكذا لحد ما الكميه تخلص نسيبه يرتاح 40 دقيقة .
4- قومى بتسخن مقلاة على نار متوسطة يتم مسحها بمنديل مدهون زيت خفيف واول ما تسخن تحطى الخبز و تقلبيها على الوجه الثانى بعدها ثلاث ثوانى وترجعى تقلبيها وتخليه يتحمر بعدها من الجهتين .
5- اهم شيىء انك تقلبيه فهذه خطوة مهمة كثير لينفش ثم يخرج يغطى ليبقى فترة طويلة طرى .