نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




فراخ محشية أرز ولحمة مفرومة

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



فراخ محشية أرز ولحمة مفرومة

المقادير:
فرخة كاملة "وزنها حوالي كيلو"
1/2 كوب أرز
1/8 كيلو لحمة مفرومة
1/2 كوب زيت
معلقة كبيرة صنوبر
معلقة كبيرة فستق أو لوز "اختياري"
معلقة كبيرة دقيق
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة قرفة
معلقة صغيرة فلفل أسود
حبهان مطحون
2 ورقة لاورا

الطريقة:
1- أحضري الفرخة واغسليها كويس، وتبليها بالدقيق ونصف كمية الفلفل الأسود والحبهان المطحون والقرفة.

2- سخني الزيت وحمّري فيه الصنوبر، وبعد كده طلعيه وحطي الفستق أو اللوز وسيبيه يتحمّر وطلعيه.

3- حطي اللحمة المفرومة في نفس الزيت، وضيفي عليها الملح وباقي كمية التوابل اللي عندك، وقلّبيهم مع بعض على النار، وأوّل ما تحسي إن اللحمة استوت ضيفي عليها كوبايتين مية.

4- ضيفي الأرز على اللحمة المفرومة، وقلّبيهم مع بعض وسيبيهم على نار هادية لغاية ما تحسي إن الأرز شرب المية واستوى.

5- بعد كده ضيفي الصنوبر والفستق على الأرز، واحشي الفرخة بالأرز ده، وبعد كده خيطيها، أو اقفليها بعيدان الخشب.
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل



6- حطي الفرخة المحشية بالأرز في حلة على النار، وضيفي عليها كوبايتين مية وورق اللاورا، ولما تلاقي المية بتغلي غطي الحلة، وسيبيها على نار هادية لمدة 40 دقيقة.

7- بعد كده حطي الفرخة في صينية الفرن، ودخليها الفرن على درجة حرارة عالية وسيبيها لغاية ما وشها يتحمّر وبعد كده قدميها.. وبالهنا والشفا.






المقال "فراخ محشية أرز ولحمة مفرومة" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طريقة عمل وراك فراخ محشية
طريقة عمل فراخ محشية فى الفرن ، طريقة عمل دجاج محشي بالفرن
بالفيديو : شوربة حريرية-فراخ محشية-شباكية من برنامج الستات ميبعرفوش يكدبوا
برنامج لقمة هنية / صدور فراخ محشية - خرشوف محشي‬‎

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية