السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير:
الطريقة:
1- هاتي فصوص الثوم والفلفل الأحمر، وحطيهم في الهون، ومعاهم الملح والكمون والبهارات، واطحنيهم كويس مع بعض، وضيفي إليهم الليمون وقلبيهم.
2- هاتي السمك واغسليه كويس، وبعد كده رشي عليه الخليط السابق وسيبيه لمدة نص ساعة علشان يتبّل كويس.
3- هاتي طبق كبير وحطي فيه الدقيق والبقسماط والفلفل والملح.
4- هاتي طبق تاني صغير، وحطي فيه البيض المخفوق المضاف ليه رشة ملح وفلفل.
5- حطي السمك في البيض، وبعد كده حطيه في الدقيق والبقسماط، وكرري نفس الموضوع لغاية ما تلاقي السمك خلص.
6- سخني الزيت كويس قوي، واقلي السمك فيه، وبعد ما تخلّصي قلية السمك طلعيه وحطيه في أطباق التقديم، وزيني الطبق بأوراق الجرجير وشرائح الليمون؛ وممكن إنك تعملي مع الطبق ده بطاطس محمرة.
المقادير:
- كيلو سمك فيليه "هامور أو أي نوع إنت بتحبيه"
- عصير ليمونة
- كوب دقيق
- كوب بقسماط
- 3 بيضات
- ملح وفلفل
- زيت للقلي
- 8 فصوص ثوم
- قرن فلفل أحمر مقطع قطعاً صغيرة
- كمون
- معلقة كبيرة بهارات سمك
- أوراق جرجير "للتزيين"
- شرائح ليمون "للتزيين"
الطريقة:
1- هاتي فصوص الثوم والفلفل الأحمر، وحطيهم في الهون، ومعاهم الملح والكمون والبهارات، واطحنيهم كويس مع بعض، وضيفي إليهم الليمون وقلبيهم.
2- هاتي السمك واغسليه كويس، وبعد كده رشي عليه الخليط السابق وسيبيه لمدة نص ساعة علشان يتبّل كويس.
3- هاتي طبق كبير وحطي فيه الدقيق والبقسماط والفلفل والملح.
4- هاتي طبق تاني صغير، وحطي فيه البيض المخفوق المضاف ليه رشة ملح وفلفل.
5- حطي السمك في البيض، وبعد كده حطيه في الدقيق والبقسماط، وكرري نفس الموضوع لغاية ما تلاقي السمك خلص.
6- سخني الزيت كويس قوي، واقلي السمك فيه، وبعد ما تخلّصي قلية السمك طلعيه وحطيه في أطباق التقديم، وزيني الطبق بأوراق الجرجير وشرائح الليمون؛ وممكن إنك تعملي مع الطبق ده بطاطس محمرة.