اطعم رز ممكن تعمليه جنب المأكولات البحرية
و الصلاة و السلام علي اشرف المرسلين
السلام عليكن و رحمة الله و بركاته
اليوم موعدنا مع احلي طبق رز ممكن تاكليه بجوار البحريات
و الله ممكن تاكليه حاف
بصراحة اكتر من رائع
انا اللي علمتهوني صديقة عزيزة عليا اللهم اجزها عني و عنكن الفردوس الاعلي
المهم ندخل في المكونات
المقادير
2 بصلة كبيرة مقطعة
3 جزرة كبيرة مبشورة
2 قرن فلفل اخضر مقطع و يا سلام لو فيه قرن حار
3 طماطم كبيرة مقطعة مكعبات
2 كوب رز بسمتي و ممكن مصري كلاهما عادي
2 :3 ملعقة كبيرة زيت
الطريقة
اولا هنغسل الرز و ننقعه انا استخدمت ابو كاس و نقعته تق ريبا ساعتين
ثم نحمر البصل الي ان تصل لهذة الدرجة
ثم ننزل بالجزر المبشور و الفلفل
انا الفلفل اللي كان عندي كان لونه برتقالي عشان كده مش ظاهر من لون الجزر
ثم ننزل بالطماطم
و نتركها حتي تتسبك
ثم نضع كمية مناسبة من الماء و ده طبعا متوقف علي نوع الرز
و مدة نقعه
نترك المية لتغلي و تصير حارة
نأتي بالرز المغسول و المنقوع
نضع الرز في الماء الحار
ملحيه
وممكن تضعي اي نوع بهارات انتي حباها
و اجعلي النار علي الرز مرتفعة حتي يتشرب ماءه
الرز هنا شرب ميته
نهدي النار بقي يا طعمين
و نسيب الرز يكمل نضجه
و نتفضل مع احلي طبق رز
و بالهنااااااا
و الصلاة و السلام علي اشرف المرسلين
السلام عليكن و رحمة الله و بركاته
اليوم موعدنا مع احلي طبق رز ممكن تاكليه بجوار البحريات
و الله ممكن تاكليه حاف
بصراحة اكتر من رائع
انا اللي علمتهوني صديقة عزيزة عليا اللهم اجزها عني و عنكن الفردوس الاعلي
المهم ندخل في المكونات
المقادير
2 بصلة كبيرة مقطعة
3 جزرة كبيرة مبشورة
2 قرن فلفل اخضر مقطع و يا سلام لو فيه قرن حار
3 طماطم كبيرة مقطعة مكعبات
2 كوب رز بسمتي و ممكن مصري كلاهما عادي
2 :3 ملعقة كبيرة زيت
الطريقة
اولا هنغسل الرز و ننقعه انا استخدمت ابو كاس و نقعته تق ريبا ساعتين
ثم نحمر البصل الي ان تصل لهذة الدرجة
ثم ننزل بالجزر المبشور و الفلفل
انا الفلفل اللي كان عندي كان لونه برتقالي عشان كده مش ظاهر من لون الجزر
ثم ننزل بالطماطم
و نتركها حتي تتسبك
ثم نضع كمية مناسبة من الماء و ده طبعا متوقف علي نوع الرز
و مدة نقعه
نترك المية لتغلي و تصير حارة
نأتي بالرز المغسول و المنقوع
نضع الرز في الماء الحار
ملحيه
وممكن تضعي اي نوع بهارات انتي حباها
و اجعلي النار علي الرز مرتفعة حتي يتشرب ماءه
الرز هنا شرب ميته
نهدي النار بقي يا طعمين
و نسيب الرز يكمل نضجه
و نتفضل مع احلي طبق رز
و بالهنااااااا