حساء المأكولات البحرية
(من المطبخ التايلاندى)
(من المطبخ التايلاندى)
المقادير:
نصف كيلو من الجمبرى (الروبيان)متوسط الحجم.
نصف كوب من الخل الاحمر.
نصف كيلو من بلح البحر( هو شبه البكلويز اللى عندنا فى مصر وممكن نستبدل بلح البحر بالبكلويز).
ثلاث ورقات من ورق اللاورا (ورق الغار).
بصل أخضر وشبت وبقدونس وبقدونس وزنجبيل مفرومين خشن.
ملعقتان من الصويا صوص (موجود فى السوبر ماركت ) ومعلقة كبيرة زيت عباد الشمس.
ملح وفلفل
ملعقة متوسطة سكر.
الطريقة:
ينظف الجمبرى من الطبقة الصدفية وخيط الظهر الأسود والرأس مع الابقاء على الذيل وينقع مع بلح البحر فى ماء مضاف اليه نصف كوب الخل الاحمر مدة نصف ساعة ثم يشطف
يسخن زيت عباد الشمس ويضاف اليه الزنجبيل والبصل الاخضر والشبت والبقدونس والجمبرى وبلح البحر وورق اللورا ويضاف الملح والفلفل والسكر مع التقليب ثم يضاف لتر من الماء الدافىء
ويترك الحساء حتى ينضج ويقدم ساخنا.
مستنية ردودكواااااااااااا