اغلبنا بيحب الحمص وخصوصا ده وقته الشتاء ورخص سعر الطماطم قلت اقول لكم على سره
المقادير
نص كيلو حمص شامى كبير
كيلو طماطم
4 فصوص توم مقشرين
نص علقة فلقل اسود ملح حسب الطلب
الطريقة
ننقع الحمص 12 ساعة طبعا بعد التنقية والغسيل الجيد
تانيا نحضر الحلة البرستو حله ونضع فيها الحمص وتكون نصها فيه ميه مغليه
وبعدين نترك الحلة علة النار لمده ربع ساعة وبعدين نضع عصير كيلو طماطم على الحمص ونتركه يغلى لمده 10 دقايق
كده يبقى الحمص جاهز للاكل مع عصير الليمون والشطة والكمون يبقى تحفة
ونصيحة غاليه مش تضعى الكمون على الحلة خليه بجوار الحمص يوضع عند الطلب علشان مش يغير طعم الحمص