السلام عليكم
ازيك يا امهات يا شطورات الطماطم
اكتر حاجه بنستخدمها فى المطبخ فى السلطات والطبخات والتتبيلات يعنى داخله فى كل حاجه فى اكلنا
وبما ان دلوقتى موسمها فهى رخيصه جدا جدا يعنى ممكن تشترى ال 30 ب 25 ج او اقل من كدا تمام
وتخزنيها عندك فى التلاجه او الفريزر وتعقد عندك سنه كامله زى ما بنخزن التوم كدا والمنجه والفراوله والخضار علشان لما يكون مش موسمها تطلعيها انتى وتعمليها
انا جمعتلكم كذا طريقه
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]اول طريقه [/COLOR]وتانى طريقه هى اللى منتشره ما بنا واغلبنا يعرفها وهى
انك هتشترى كميه من الطماطم وتغسليها كويس وتحطيها زي ماهيه كامله في حله مع شويه ميه صغيره علي النار الهاديه وتسيبيها لغايه لما تلاقيها نزلت الميه بتاعتها وتصفيها من المايه بتاعتها وتضربيها في الخلاط ونصفيها تانى
لو حابه تحظيها هى ومتسبكه حطى معلقه سمنه علي النار ونحطها عليها تغلي شويه ونفرزها في اكياس
او ممكن لو حابه تحفظيها وهى مش متسبكه نفرزها علي طول بعد التصفيه
وتانى طريقه انك تحتفظى بيها زى ماهى كدا فى الفريزر يعنى تغسليها وتحطيها فى كيس وتحطيها فى الفريزر
ولما تحبى تستخدميها طلعى الكميه اللى محتجاها وتسيبيها تفك من التلج واستخدميها
اما الطريقه التالته
وهى حفظها معقمه والطريقه انك هتقطعى الطماطم قطع وتعبيها فى برطمانات
حطى البرطمانات فى حله فيها ميه مغليه ولمده ساعه ونص على نار
وبعد الانتهاء طلعى البرطمانات وخليها مقلوبه لغايه لما تبرد
وكدا بقى عندك طماطم محفوظه صح ومعقمه تعقيم بيتى وحفظ مضمون بدون مواد حافظه ولا خوف من المكان الى اتعملت فيه
شاهدى ايضا طريقه حفظ وتنظيف الاسماك
ازيك يا امهات يا شطورات الطماطم
اكتر حاجه بنستخدمها فى المطبخ فى السلطات والطبخات والتتبيلات يعنى داخله فى كل حاجه فى اكلنا
وبما ان دلوقتى موسمها فهى رخيصه جدا جدا يعنى ممكن تشترى ال 30 ب 25 ج او اقل من كدا تمام
وتخزنيها عندك فى التلاجه او الفريزر وتعقد عندك سنه كامله زى ما بنخزن التوم كدا والمنجه والفراوله والخضار علشان لما يكون مش موسمها تطلعيها انتى وتعمليها
انا جمعتلكم كذا طريقه
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]اول طريقه [/COLOR]وتانى طريقه هى اللى منتشره ما بنا واغلبنا يعرفها وهى
انك هتشترى كميه من الطماطم وتغسليها كويس وتحطيها زي ماهيه كامله في حله مع شويه ميه صغيره علي النار الهاديه وتسيبيها لغايه لما تلاقيها نزلت الميه بتاعتها وتصفيها من المايه بتاعتها وتضربيها في الخلاط ونصفيها تانى
لو حابه تحظيها هى ومتسبكه حطى معلقه سمنه علي النار ونحطها عليها تغلي شويه ونفرزها في اكياس
او ممكن لو حابه تحفظيها وهى مش متسبكه نفرزها علي طول بعد التصفيه
وتانى طريقه انك تحتفظى بيها زى ماهى كدا فى الفريزر يعنى تغسليها وتحطيها فى كيس وتحطيها فى الفريزر
ولما تحبى تستخدميها طلعى الكميه اللى محتجاها وتسيبيها تفك من التلج واستخدميها
اما الطريقه التالته
وهى حفظها معقمه والطريقه انك هتقطعى الطماطم قطع وتعبيها فى برطمانات
حطى البرطمانات فى حله فيها ميه مغليه ولمده ساعه ونص على نار
وبعد الانتهاء طلعى البرطمانات وخليها مقلوبه لغايه لما تبرد
وكدا بقى عندك طماطم محفوظه صح ومعقمه تعقيم بيتى وحفظ مضمون بدون مواد حافظه ولا خوف من المكان الى اتعملت فيه
شاهدى ايضا طريقه حفظ وتنظيف الاسماك