بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه حبيبتكم واختكم العسوله داليا جيبالكم اكله جديده ومميزه وهى اكله السمك كريسبي ويعتبر السمك من الاكلات المشهوره والمفضله لدى المستهلك واليكم طريقه عمل السمك الكريسبى بطريقه سريعه وسهله وبسيطه جدا يارب تنال اعجابكم
المكونات :
1 كيلو سمك فيليه مغسول ومصفى .
3 اكواب كبيرة من زيت الذرة لقلي السمك .
3 بيضات وقومي بخفقها مع الملح والفلفل .
1ملعقة صغيرة شطة حمراء .
1/4 عصير الليمون .
1ملعقة كبيرة كمون .
شويه ملح وفلفل اسود .
1قرن فلفل اخضر .
5 فصوص ثوم .
1كوب بقسماط .
1 كوب دقيق .
طريقة تحضير تتبيله السمك :
افرمى الثوم مع قرن الفلفل الأخضر والكمون والملح والفلفل الاسود والشطة الحمراء مع ربع الكوب من عصير الليمون .
طريقة تحضير السمك :
قومى بوضع السمك بالتتبيلة اللى عملتيها واتركيها لمدة نصف ساعة على الاقل وبعد ذلك قومي بوضع السمك في الدقيق ، ثم وضعه مرة اخرى في البيض المخفوق . وبعد ذلك في البقسماط ، وقومي بضغطها جيداً على كل قطعة من قطع السمك.ثم ضعى السمك في الفريزر لمدة عشرة دقائق .
ثم بعد ذلك قومي باخراج السمك من الفريزر ، وقومي بقلي السمك في الزيت حتى يتحول لونه إلى اللون الذهبي وقبل اخراج السمك من الزيت جيبى طبق وضعى فى الطق مناديل ورق ومن ثم قومي باخراج السمك من الزيت وضعيه على الطبق وانتظري حتى تتشرب المناديل الزيت المتبقي في السمك .
ممكن تقدمى مع السمك ارز ابيض وسلطه طحينه او سلطه حمراء
بالهناء والشفاء .