الجميع يعشق البيتزا من صغير لكبير حتى الطفل الذى لم يكمل عامه الاول تجده يشاور بالبنان الى محلات البيتزا زى بتزا هت وبتزا دودوى ويقول مم والك كلنا حريصين على تعلم البتزا ذات المنشاء الايطالى والبتزا من المعجنات يعنى تحتاج الى عجينه وخميرة للرفع وتزين بطرق مختلفة بالجبنه البرمزيان والفرنكفرت والروبيان والمشروم والبروكلى والحم المعصج والسويس والتونه وقطع الفراخ المدخنه ويتخلل ده كلة شرائح البصل والطماطم والفلفل بجميع اصنافه اخضر اصفر احمر ولا ننسى الزيتون وشرائحه المستديرة وننهى اليلة دى بالجبنه المتوزرلا علشان تعطى الطعم المطاطى والقوام الخاص بها كل ما عليكى حسك المطبخى فى التنويع وما فيش حد احسن منك فى كده وكل يوم اتحفيهم بصنية بيتزا ولا اروع
الطريقة الاولى
المقاديرالعجينه:
1-2 كوب دقيق 2- 1 معلقه سكر 1/2 معلقه ملح 3-3/4 كوب ماء دافىء
4- 4 معالق زيت زيتون 5- 1 معلقه خميره فوريه
: مقادير الصلصه:
1-5حبات طماطم مفرومه 2- 3 معالق زيت زيتونملحفلفل اسود 4-معلقتين كاتشب2 معجون طماطم
: الحشو:
1- زيتون اخضر اسود 2- شرائح فلفل شرائح طماطم شرائح بصل 5- جبن البيتزا زعتر
: الطريقه :
1- تخلط مقادير العجينه جيدا حتى تتماسك
2-تترك مغطاه فى مكان دافىء لمده ساعه
3- توضع مقادير الصلصه على النار 4- قومى بتسخين الفرن
5- افردى العجين وضعى عليها الصلصه ثم المكونات يليه الزعتر واخيرا ترش بالجبن
(اتركيها فى الفرن 20 دقيقه)