السلام عليكم ورحمه الله وبركاتخ
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق الشيبسى النهارده جيبالكم طريقه عمل الشيبسى بالبيت زاى بتاع المحلات واليكم اجمل واحلى واطعم عمل شيبسى بجميع الاطعمه من مطبخى يارب ينال رضاكم
بصى يا ستى قطعى البطاطس زى ماانتى عايزة اصابع او شيبسى
نكهة الطماطم :-
اعصرى طماطمايةوحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
وانقعى البطاطس فيها لمدة ربع ساعة قبل القلي طبعاالبطاطس هايكون لونها احمر
**************
نكهة الكاتشب :-
ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسودانقعى برضة البطاطس زى الخطوةاللي فاتت
***************
نكهة الخل : -
كلكم عارفينها طبعاتنقعوا البطاطس في الخل والملح ( البطاطس اللي بتتنقع في الخل )
*******************
الشطة والليمون :-
ملعقة خل + نص ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود
لازم النقع يا جماعة اطول فترةممكنة علشان النتيجة تكون افضل
كل الطرق دى مجربة يللا ورونى الهمة
طبعا بقي انتى وابداعك ممكن نكهة كاري وممكن بهارات وممكن ثوم للي يحب وبصل كمان
ودى كمان وصفة
المكونات
ملح
بطاطس
مياه
خل
زيت
طريقه العمل بقى
الأول بدل ما البطاطس تطلع غليظه هنقطعها بالمقشره علشان تكون رقيقه و بعدين نحط شويه خل و مياه و ملح في العلبه البلاستيك و بعد كده نحط شرايح البطاطس في المياه بالملح و الخل و نسيبهم شويه حوالي ربع او نص ساعه على حسب ما انتوا عايزينها مقرمشه اد ايه
و بعد كده سخنوا الزيت في الطاسه و صفوا البطاطس و اقلوا البطاطس اول ما الزيت يسخن
و بالهنا و الشفا
وكمان وصفة
تقشير البطاطس وتقطيعها على شكل شيبسعمل الشيبسى بالبيت زاى بتاع المحلات
ثم شطفها جيداحتى ينزل النشا منها وتحمروتطلع مقرمشةعمل الشيبسى بالبيت زاى بتاع المحلات
وشطفها بشوية خل ثم بالماءالان جه وقت وضع الطعم لهاعمل الشيبسى بالبيت زاى بتاع المحلات
طعم الكباب ................بوضع مكعب مرقة لحم وشوية ملح صغيره
طعم الفراخ .....................مكعب مرقة دجاج وشوية ملح
طعم الجبنة...................... بوضع الجبنة اللى تحبوها مثلا بشر جبنة رومى, جبنة حادقة , مش,الجبنة اللى تحبوها لكن الموتزريللا لا
طعم الملح .....................شوية ملح حسب الرغبة
طعم الكاتشب او الطماطم ..................بوضع بعض الكاتشب
طعم البيتزا..........................بوضع بعض خلطة البيتزا عليها
وتقدروا تخترعوا وتوضعوا الطعم اللي تخترعوه وتحبوه عمل الشيبسى بالبيت زاى بتاع المحلات عمل الشيبسى بالبيت زاى بتاع المحلات
بعد كده تنقع الشيبس في الطعم حتى تتشربه جيدا ثم تحمر فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون ومقرمشة ثم تستخرج من الزيت وتوضع على ورق ليمتص الزيت منها ثم تقدم