أكيد كلنا بنحب الكباب ، لكن عشان ناكل كل يوم كباب هشترية من المحلات هيبقى خراب بيوت لان طبعا سعرة هيبقى غالى جدا بالاضافة الى انة ممكن يسبب أمراض لانك مش ضامن ازاى بره بينضفوا اللحم او طريقة الطهى ، عاشان كدة هنحاول فى الموضوع ده نعرض عليكم طريقة عمل كباب مشوي على الفحم من المنزل ، نتابع والى عنده استفسار يكتب بية تعليق اخر الموضوع :
اولا المقادير :
نص كيلو لحم مفروم .
ربع حزمة بقدونس . ( بس هنفرمه فى الكبه الاول ) .
4 ثمرات طماطم .
بصلة مبشورة .
معلقة كبيرة سمن .
معلقة ملح ( صغيرة ) .
طريقة التحضير
هنخلط اللحم المفروم مع البصل المبشور والبقدونش المفروم ونضيف معلقة الملح الصغيرة على المقدار ، وهنسيبة نص ساعة .
هنقسم اللحم على شكل صوابع ، وبعد كدة نغرس فى كل قطعة سيخ الشواية .
فىه حاجة مهمة جدا عشان نخلى قطع اللحم تمسك فى السيخ ، وهى اننا هنبلل اضابع اليد بالماء ونبدأ نشكل القطعة على السيخ .
هنيجى بقى لمرحلة الشوى ، اول حاجة هنضع قطع لفحم فى منقل الشواية ، ونشعل بها النار وننتظر حتى تصبح جمر .
بعد كدة هنضع اسياخ اللحم ، لكن نخلى بالنا يكون فى مسافة كافية بين قطع اللحم والفحم .
عشان ندى الكباب بقى الطعم والنكهة الى بندوقها فى المحلات ، هنجهز صلصة مكونة من معلقة زبدة وبقدونس مفروم ومعلقة صلصلة الطماطم ( وقبل ما يقرب الكباب يستوى ندهن كل قطعة ) ونقلبها حتى ينضج اللحم من كل الجوانب ، وممكن نضيف بين الاسياخ قطع طماطم وبصل ونتركها تشوى مع اللحم .
وفى النهاية ، الف هنا وشفا .
اولا المقادير :
نص كيلو لحم مفروم .
ربع حزمة بقدونس . ( بس هنفرمه فى الكبه الاول ) .
4 ثمرات طماطم .
بصلة مبشورة .
معلقة كبيرة سمن .
معلقة ملح ( صغيرة ) .
طريقة التحضير
هنخلط اللحم المفروم مع البصل المبشور والبقدونش المفروم ونضيف معلقة الملح الصغيرة على المقدار ، وهنسيبة نص ساعة .
هنقسم اللحم على شكل صوابع ، وبعد كدة نغرس فى كل قطعة سيخ الشواية .
فىه حاجة مهمة جدا عشان نخلى قطع اللحم تمسك فى السيخ ، وهى اننا هنبلل اضابع اليد بالماء ونبدأ نشكل القطعة على السيخ .
هنيجى بقى لمرحلة الشوى ، اول حاجة هنضع قطع لفحم فى منقل الشواية ، ونشعل بها النار وننتظر حتى تصبح جمر .
بعد كدة هنضع اسياخ اللحم ، لكن نخلى بالنا يكون فى مسافة كافية بين قطع اللحم والفحم .
عشان ندى الكباب بقى الطعم والنكهة الى بندوقها فى المحلات ، هنجهز صلصة مكونة من معلقة زبدة وبقدونس مفروم ومعلقة صلصلة الطماطم ( وقبل ما يقرب الكباب يستوى ندهن كل قطعة ) ونقلبها حتى ينضج اللحم من كل الجوانب ، وممكن نضيف بين الاسياخ قطع طماطم وبصل ونتركها تشوى مع اللحم .
وفى النهاية ، الف هنا وشفا .